На връх Великден: Село Елешница отпразнува своя празник със страшни танци на кукерски групи

17 Април 2023 | 11:42
1 коментара
Култура
Благоевград
На връх Великден:  Село Елешница отпразнува своя празник със страшни танци на кукерски групи
На връх Великден село Елешница отпразнува своя празник със страшни танци на кукерски групи, с пъстри хора и забавни скечове, подготвени от трите махали на селото-„Гуджилец“, “Плаж махала“, и “Средната махала”.

Началото на днешния празник бе поставено от кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и кмета на село Елешница г-н Сашо Мицин, които приветстваха всички жители и гости на Великденския кукерски карнавал.

И тази година, по традиция от незапомнени времена, злите сили бяха прогонени от елешничките “старци“ (кукери), които възкресиха добротата в хората. Млади и стари пазители на традициите от Елешница и цялата страна обгърнаха площада пред кметството, облечени в български носии и преобразени като митични, и забавни същества, а разложките земи за пореден път бяха огласени от тъпани и зурни, звънци и хлопки.

Празникът в село Елешница бе уважен и от зам.-кметовете на община Разлог г-н Иван Гюров и г-жа Гергана Колчева- Фарфарова, кметът на село Годлево г-жа Величка Алуминова и г-жа Росица Чатлабашева, кмет на село Бачево.
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 1 човек и костюм
Може да бъде изображение с 5 души

Добавени коментари

...... публикува:
17 Април 2023 | 13:53
Втората група нямаше конкуренция!!

Добавете Вашия коментар

TOP