На връх Бабинден: Кметът Апостол Апостолов ориса Бебе 2024 на община Симитли

22 Януари 2024 | 09:58
0 коментара
Общество
Благоевград
На връх Бабинден: Кметът Апостол Апостолов ориса Бебе 2024 на община Симитли
Бабинден! Ден, в който майки, баби, лекари отбелязват своя празник. Така бе и в Симитли, където на обща трапеза се събраха горди майки на бебета проплакали през 2023 година.
Красиви момичета с народни носии посрещнаха скъпите гости на празника, общинският кмет Апостол Апостолов, майките на новородените през изминалата година от Общината, както и лекари и техните медицински екипи, които полагат ежедневна грижа за децата на община Симитли.
В Община Симитли през изминалата година радост са донесли 117 бебета, като от тях има две двойки близначета.
На връх Бабинден кметът на община Симитли Апостол Апостолов ориса "Бебе на 2024". Бебе на годината на община Симитли за 2024 година е Атанаска Игнатова Димитрова, първо детенце в семейството на Игнат Димитров и Димитрина Методиева от село Черниче.
Малката Атанаска е родена на 01.01.2024 година. Младите родители получиха плакет и подаръци от кмета Апостолов, който им пожела здраве, щастие и благоденствие.
Гости на празника бяха председателя на местния парламент Вилимир Александров, зам.-кмета на община Симитли Елеонора Гаврилова, кметове на населени места от община Симитли и баби.
Красиво пременени в народни носии момичетата от школата по актьорско майсторство към Народно Читалище „Св.Климент Охридски-1922” град Симитли с ръководител Елисавета Георгиева, представиха ритуал "Бабинден".
Мил жест към всяко едно новородено бебе през 2023 бе поднесен на майките от името на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Добавете Вашия коментар

TOP