НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ „EКСПЕРТИ“, КОИТО НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ ТРУДА ДА ПРОЧЕТАТ УСТАВА НА БФС

03 Ноември 2020 | 17:54
0 коментара
Спорт

Напоследък ставаме свидетели на публикации на разни некомпетентни институции и корифеи в живота на българския футбол, които не отговарят на истината. Или по-точно коментират, че на предстоящия конгрес на БФС ще бъде избрано ръководство, което да продължи мандата на подалия оставка Президент Борислав Михайлов.

 

За тяхно сведение в Устава на БФС, съгласно чл.35, ал.3 гласи следното: „Конгресът избира Президент за четири години.“, а  чл.47, ал.2 от Устава гласи: „При оставка, Вицепрезидентът замества до провеждане на конгрес, т.е. до избор за срок от четири години.“

 

В същото време, в чл.22 от статута на УЕФА е записано: „Мандатът на Президента и членовете на изпълнителния комитет започва в края на конгреса, на който са избрани техните заместници“.

 

Така че уважаеми футболни корифеи, престанете с Вашите безпочвени манипулации, тъй като и така и така след конгреса сте пътници.

 

Искаме също така да напомним на изпълняващия длъжността Председател на БФС – Михаил Касабов и член на изпълкома – Венцислав Стефанов, че пожизнени длъжности няма, тъй като те са на тези длъжности от 1995 година.

 

Абе, не се ли изхабихте аджаба бе господа? Или филийката с маслото е доста сладка? Затова ли все още не смеете да публикувате на сайта на БФС финансовите си възнаграждения, както неколкократно Ви призоваваме, а правите безпочвени декларации, че манипулираме обществеността с нашите публикации.

 

Дайте гласност на тези неща, за да се види кой лъже и спекулира, тъй като за цялата футболна общественост Вие сте патологични лъжци и манипулатори.

 

Но както сами чувствате, вижда му се края на изпълненото Ви с демагогия управление, тъй като конгресът наближава, с което Вие се отдалечавате от управлението на БФС за радост на милионите фенове в България на най-популярната игра в света.

 

Инициативен комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС

Добавете Вашия коментар

TOP