На вниманието на РЗИ и община Благоевград: Плъх се разхожда на занемарена детска площадка!

23 Май 2023 | 10:02
1 коментара
Общество
Благоевград
На вниманието на РЗИ и община Благоевград: Плъх се разхожда на занемарена детска площадка!

Плъх се разходи на занемарена детска площадка в благоевградския квартал Струмско!

На площадката нямаше хора, пейките са изпочупени и рядко накой сяда там. Докъде доведе тоталното безхаберие на властимащите?

Само ще отбележим, че около 100 000 атаки на плъхове върху хора се регистрират годишно в света. В същото време, според официалната статистика, само 1 от 36 ухапване от плъх става известно на здравните власти и попада в тази статистика. Тоест до 3,5 милиона души по свта стават жертви на нападения от плъхове всяка година, значителна част от които са деца.

Плъховете се смятат за опасен рисков фактор за пренасяне на множество инфекции и създаване на епидемиологични огнища: лептоспироза; салмонелоза; микоплазмоза; хепатит; токсоплазмоза; туберкулоза; бяс; туларемия; ку-треска; листериоза; нематодни паразитози и др.

Хората с рана от ухапване от плъх са податливи и на тетанус инфекции. Трябва да им се постави имунизация против тетанус, ако не им е правена последните години.

В някои случаи пострадалият може да развие треска от ухапване на плъх. Тя е вид бактериална инфекция, характеризираща се с втрисане, главоболие, физическо неразположение, болки ниско в гърба, кожни обриви, мускулни болки, в някои случаи подуване и силни болки в ставите.

Плъх на детска площадка в Благоевград! 3 Плъх на детска площадка в Благоевград! 2 Детска площадка Детска площадка 2 Детска площадка 3

 

Добавени коментари

Балтов публикува:
23 Май 2023 | 10:44
Много им пука на община Благоевград... Кмета само гледа да има далавера с китките, иначе как се прави кооперация?!?!

Добавете Вашия коментар

TOP