На вниманието на МЗХГ! Директорът на РДГ-Благоевград Сашко Попов е назначен от Министър Д. Танева и Л. Татарски без конкурс

18 Май 2021 | 07:43
18 коментара
Общество

На вниманието на служебния Министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков.

Директорът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Сашко Попов е назначен от бившата министърка Десислава Танева и Любен Татарски без конкурс, без необходимото образование и в определен период от време е работил в конфликт на интереси с жена си, която му била подчинена.

Покровителството не стига до тук. Освен под крилете на Любен Татарски - началник на кабинета на Министър Танева, той е покровителстван и от шефът на инспектората на МЗХГ, който е също от Разлог, както гурото Татарски.

Най-вероятно умишлено не се осъществява контрол върху дървопреработвателите и транспортирането на дървесина в Разлог, нарушенията са изцяло пропуснати от Регионалната дирекция по горите.

За доказателство на 17 март 2021 год. екипи на Изпълнителната агенция по горите и регионалните дирекции по горите от София, Пазарджик, Кюстендил и Смолян извършиха внезапна проверка на 50 склада за съхранение и преработка на дървесина на територията на община Разлог.

При изненадваща акция на Изпълнителна агенция по горите са разкрити нарушения в складове за дървесина, като са съставени 23 акта по Закона за горите и дейността на един от обектите бе спряна, като най-често срещано нарушение в обектите за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират неотговаряща на изискванията система за видеонаблюдение, несвоевременно водене на електронен дневник, съхранение на немаркирана дървесина.

Още по шокирашо е положението в община Благоевград, където директорите на РДГ и ДГС-Благоевград работят, като скачен съд, но не в полза на държавата, а за лични облаги.

Източници на Pirinsko.com сигнализират за редица нарушения при транспортиране на немаркирана дървесина, която в цех за преработка в село Бело поле не отговаря и на дължината на дървесината описана в превозния билет.

Pirinsko.com разполага със свидетели, документи, снимков и видео материял за нарушения на територията на директорът на ДГС- Благоевград Калин Зашев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Ly4i публикува:
19 Май 2021 | 09:35
Sa6o naidenov ne Spira da krade ne prestanu vru6tat simu djipovete za6toto brat my e policy
laki публикува:
19 Май 2021 | 05:55
masta krade buka i minava zad ushite i gi krie v novata kashta saevia go otsepva masta e nai golemia topa4
Дгс Благоевграг публикува:
18 Май 2021 | 22:50
А кога ще поговорите и за публичния дом
ДПС публикува:
18 Май 2021 | 22:35
И ще си я сечем още 30 години!
ДПС публикува:
18 Май 2021 | 22:33
Гората се сече и управлява от 30 години от ДПС и никой не може да го спре този прцес!
Хахахахрев публикува:
18 Май 2021 | 20:55
Сашо Найденов го пази брат му и е чадър от полицията да продължава да мами хирота да краде
Anonimen публикува:
18 Май 2021 | 19:56
Sasho naidenov do koga shte go pazad policaite I gorski te da produljava da grade dagie strah ot nego da simu davat djipovete
Razlogenin v bansko публикува:
18 Май 2021 | 15:49
ДО МАСТА непрегаш се за мартинчо. И колко краде в джипо.колко да плати на горски да оцелее дека работи,иска в банско. Со щипчите се краде с билето. С фактурите с купата. Цеховето на герб.иди питай кее.може некой честен горски да ти каже.
гражданин публикува:
18 Май 2021 | 15:28
От години пиша и твърдя, че Калин Зашев е този, с чието участие обезлесиха горите около Благоевград и не само. Този гробарски тулуп е потънал до гуша в корупционни сделки. Ако имаше нормален административен контрол отдавна да му бяха повигнали обвинения, има за какво. Син на партийни секретари на низови организации на БКП същият стана ,,демократ", нещо типично за наследниците на партийните функционери на БКП. Затова не се учудвайте, че сме на всички последни места в класациите по здравеопазване, обазование, икономика, но пък сме на първо място по корупция. Прокуратурата следва да се намеси, а тази медия ако наистина има доказателства за зулумите на Калин Зашев да ги предаде на компетентните власти.
Разлог публикува:
18 Май 2021 | 14:54
Вънджювия/Татарския/да има късмет да го проверят от периода/от както е бил партиен секретар на завода за магнитни глави ,та до днес/.Как се сдоби с мястото на вилата му в м,"Врабовец" толкова знаково място за всички от Разлог от.н.Усилено се говори и за х"Яворов" заедно с крадеца Радко Божиновси пълната гушите.Господин Рашков, Вие сте на ход
Маста публикува:
18 Май 2021 | 14:36
Мартин Палев до кога ще продължава да краде дърва? Къде са горските къде са полицаите НА КОЛКО ЧОВЕКА ПЛАЩА ТА ДА МИНАВА БЕЗНАКАЗАНО ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ТАЗИ КОРУПЦИЯ???????
Razlogenin v bansko публикува:
18 Май 2021 | 11:52
Любен го резнаха на първия служебен кабинет. Ама явно му са изпишали вежди. Евала му кее връти газо вече толкова години. Е кой е друзия въже играч от Разлог.
Маста публикува:
18 Май 2021 | 10:52
Да ве изпадаа до един гнасни курви та да мога да си карам на спокойствие
верно еееееееее публикува:
18 Май 2021 | 10:38
калин зашев и жъчката орезаха гората покрай благоевград а тоя палячо се прави че нищо не вжда
Бай Ганчо публикува:
18 Май 2021 | 09:52
Навсякъде тая некадърна и крадлива пасмина от ГЕРБ ! ! ! Айде марш на бунището на историята - боклуци измислени ! Но отговорност за откраденото и сметка да им се търси !
bobata публикува:
18 Май 2021 | 09:40
nego zakachaite choveko pokrai nego i bai luben porabotihme malko inache kovido ne utrepa edna godina
Срам публикува:
18 Май 2021 | 09:38
сашко сашко нищо не става от теб и таня разправя че не ставаш вече за нищо на ли знаеш коя таня става вапрос
оставка публикува:
18 Май 2021 | 08:20
ТОЗИ Е ПОДЛОГА НА ГЕРБ И ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ХОДИ НЕЗАБАВНО НЕЗАБАВНО

Добавете Вашия коментар

TOP