На вниманието на Инспекцията по труда! Спасяването на благоевградския социалистически ГУМ започна, работници без каски и предпазни колани скачат по скелето, като маймунки

30 Септември 2018 | 18:13
2 коментара
Общество

Трескава работа по цялостното възстановяване на падналата от ураганния вятър преди дни фасада на МОЛ „Ларго” в Благоевград ври и кипи от няколко дни в града.

Майсторите не спират работата си дори и в почивните дни, като работят неуморно, почти на режим 24 /7, видя наш репортер.

Дотук добре! Лошата новина в случая е, че наетите за извършване на ремонтните дейности строители оправят пораженията предизвикани от бурята без предпазни колани, жиетки и каски на близо - 25 метровото скеле.

Случващото се става буквално под носа и очите на десетки благоевградчани, които дали по работа или просто на разходка виждат картинката, когато са навън.

Хората остро се възмущават и недоумяват, как така след като само преди дни Благоевград се размина на косъм от трагедия, сега се позволява подобно нещо, при това на такава височина?

„Къде са институциите да видят какво става? Недопустимо е да се работи по този начин, височината е твърде голяма, ами ако сега някой работник падне, кой ще поеме отговорност”?, питат гражданите в областния център на Пиринско.

Темата с безхаберното отношение по ремонта на наследника на благоевградския социалистически ГУМ съвсем няма да приключи до тук, тя остава отворена за продължение.

Утре, екипът на Pirinsko.com възнамерява да сигнализира за нередностите шефката на Инспекцията по труда в Благоевград, Славянка Симитчийска и запише нейния коментар по случая.

Добавени коментари

123 публикува:
30 Септември 2018 | 20:54
Ще помогнат и как бе, тъпан!!!
12345 публикува:
30 Септември 2018 | 18:36
Kaskite set pomognat li be bookie tap

Добавете Вашия коментар

TOP