На вниманието на Инспекцията по труда! Работници газят закона под носа на полицаите в Благоевград, санират без каски и предпазни колани

05 Април 2018 | 17:24
1 коментара
Общество

Работници газят закона санирайки без каски и предпазни колани сградата на ОД на МВР в Благоевград, видя репортер на Pirinsko.com.

Случващото се става буквално под носа на ченгетата, които според запознати, или без да искат не виждат нарушенията, или си затварят очите за тях.

Така или иначе обаче, гафовете станаха видими за наш екип, който успя да заснеме кадри, на които ясно се вижда, как майсторите спокойно обикалят по скелето без да имат предпазни въжета и каски.

Това, което прави впечатление е, че ангажираните със санирането работници, буквално подскачат, като "маймунки" по близо 20 метровото скеле, и като капак на всичко около обекта дори няма и предпазна мрежа

Такава има, но само откъм улицата, вътре обаче, където строителните работи вървят с иначе пълна сила ограда - няма.

Безхаберната работа на работниците е видима за всички, с нарушенията са запознати дори и инспекторите от трудовата инспекция в Благоевград, които са категорични, че няма да спрат с проверките.

„Фирмата вече е проверявана веднъж, на 15 март. Тогава трудовите инспектори съставиха актове на четири работника именно поради работата им на скелето без каски. Глобата, която трябва да платят е между 500  и 1000 лв. Предстои повторна проверка на място, ако отново се окаже, че има нарушения, тогава глобата може да стигне и до 5 000 лв”, конкретизира пред наш екип шефката на Инспекцията по труда в Благоевград, Славянка Симитчийска.

Бърза справка сочи, че фирмата ангажирана със санирането на полицейската сграда е „Ай Би Си Консулт” с управител Милена Ризова.

От Инспекцията по труда конкретизират, че хванатите в нарушение работници са наети от фирми подизпълнители на обекта.

Припомняме, че в края на м. февруари т.г. кметът на Благоевград Атанас Камбитов и директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев направиха първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и Първо РПУ-Благоевград.

Ремонтът се осъществява по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сградите на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” и е  на стойност ‎1 645 987,00 лв.

Предвижда се с дейностите, които ще бъдат изпълнени по проекта, ще се подобри енергийната ефективност, ще се осигури достъп на хората с увреждания и цялостно ще се обновят фасадите на сградите на Областната дирекция на МВР и Първо РПУ – Благоевград.

Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между община Благоевград и Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ ‎2014-2020 г.

Срокът за изпълнение е 12 месеца.

Добавени коментари

Гипси публикува:
05 Април 2018 | 17:47
Тоа па за каски-главата е твърда,бе,а и мама е народила много...

Добавете Вашия коментар

TOP