На този ден преди една година Благоевград показа червен картон на Атанас Камбитов

03 Ноември 2020 | 12:53
34 коментара
Общество

На този ден преди една година Благоевградската общественост показа червен картон на д-р Атанас Камбитов.

На този ден преди една година 18 639 гласоподаватели в община Благоевград избраха промяната и дадоха шанс на независимия кандидат Румен Томов да управлява областния център на Пиринско.

За инж. Румен Томов на балотажа гласуваха 56,61% от упражнилите правото си да избират сами местната власт. Досегашният кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов отстъпи властта след 8 години управление с разлика от над 15% – за него гласуваха само 13 494 души, които му донесоха едва 40,98% от гласовете на благоевградчани.

Най-верните авери изоставиха Камбитов сам в нощта на изборите и той напусна позорно политическата сцена в Благоевград, където връщане няма!

В нощта на голямата загуба Атанас Камбитов даде пресконференция в 22:45 часа.

“Страшно съм изненадан от резултата, още не мога да разбера къде съм сгрешил и защо благоевградчани ме наказаха – каза той.От първия тур досега търся причината и още не съм я намерил, нямам логичен отговор. Явно наистина някъде съм сгрешил, а времето ще покаже дали пък гражданите със своя избор не са сгрешили. Разочарован съм, но това е оценка на гражданите. За 8 г. свършихме огромен обем работа, за 30 години никой не е свършил толкова работа, колкото аз и екипът ми. Наистина не говорех много, но работех, и явно някъде там изпуснах отношението към обикновения човек. Може би, гонейки големите проекти, сме го пропуснали човека като внимание. Резултатът от изборите е оценката на хората и аз я приемам такава, каквато е. За него допринесе и водената от 2 г. черна кампания срещу мен, пълна с много лъжи. Това беше мръсна кампания, която достигна възхитителни низини. Що се отнася до реакцията на премиера Бойко Борисов, който коментира пуснатия в интернет клип от рождения ми ден, аз го разбирам – беше остър, ядосан е, защото загубихме, при толкова много пари, които бяха налети в Благоевград – 300 млн. лева. Приемам неговата критика. Но в крайна сметка животът продължава, загубата не е драма, защото не съм бил цял живот кмет. Завещавам на моя опонент един обновен град и дори съм склонен да му помогна с нещо, ако потърси съвет от мен. Лично аз няма да се връщам в кабинета си в общината, до влизането на г-н Томов в него градът ще се управлява от временно изпълняващия длъжността. Вече съм свободен гражданин. Няма да съветвам и досегашния си екип дали да напуска работа, или да остане – това си е тяхно решение. Ще ми се обаче да останат, докато приключат многото проекти, които сме започнали, защото чисто технологично ще мине доста време, докато се направят персонални замени на един участващ в проекта с друг. Самият аз оставам в ГЕРБ, но напускам ОбС, защото не съм свикнал да бъда опозиция”.

Пресконференцията на Камбитов в 22.45 часа бе в просторния офис на ПП ГЕРБ, където облегалките на столовете бяха облечени с неговата предизборна тениска с лика му, а зад една от масите набързо бе пъхната бяла дъска с временен резултат, в който той води на първия тур, и надпис “Д-р Атанас Камбитов най-добрият”, с усмихнато човече отдолу. Освен двама дребни общински служители, до загубилия Атанас Камбитов друг представител на ГЕРБ нямаше. Както в приказката за потъващия кораб и първите, които го напускат панически, всички бяха избягали.

До Камбитов не беше нито областният координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева, нито общинският партиен лидер Бисер Михайлов. Отсъстваше дори дясната му ръка през всичките 8 години на управлението – заместник-кметицата Христина Шопова, както и икономическият му съветник през цялото това време Ивайло Благов-Кучката.

Поне за морална подкрепа не дойде и нито един представител на всичките партии и коалиции, които при откриване кампанията на ПП ГЕРБ преди месец на пл. “Македония” се подредиха до него на сцената, за да засвидетелстват подкрепата си, а после подписаха с Камбитов и своеобразни политически двустранни декларации за съвместно управление.

Става въпрос за Местна коалиция “ЕНП (ЕНП-СДС-БДО)” на досегашния председател Радослав Тасков, Земеделски съюз “Ал. Стамболийски” на доскорошния съветник Димитър Урдев, който обаче дори не успя да влезе в новия ОбС. Нямаше ги АБВ с водач Владимир Елезов, когото преференциите също изхвърлиха от ОбС, отсъстваше представител на листата на Хр. Шопова ОБТ Български лейбъристи с водач Констанца Рупова – партия, не успяла да вкара и един съветник, както и Местна коалиция “Обединена социалдемокрация” /ПП ОСД,ПП ЗНС/ на съветника Христо Ковачки. Нямаше го и водача Георги Иванов на другата подкрепила Камбитов партия “Съюз на свободните демократи”, нито пък представителите на КТ “Подкрепа” и КНСБ, които против всякаква логика сключиха предизборния “пакт на ненападение” с най-големия работодател в общината Атанас Камбитов. Нито един от тях не намери за необходимо да дойде в щаба на ГЕРБ, за да окаже поне логистична подкрепа на загубилия и да поеме част от вината за катастрофалния изборен резултат. Дори напротив – някои от хората, които трябваше да бъдат в щаба на ГЕРБ, като кандидат-съветника от АБВ Валери Байрактарски, се озоваха в щаба на новия кмет Румен Томов, за да споделят радостта от победата му.

С отстраняването на Атанас Камбитов в Благоевград бе поставено началото на края на ерата “Цветан Цветанов”, която най - вероятно ще бъде на парламентарните избори през 2021 година. 

"Камбитов да стои по далече от ГЕРБ, ако иска да си няма проблеми", това е споделил пред изпълнителна комисия лидра на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Само ден след тази препоръка на Борисов - Камбитов, Ивайло Благов - Кучката и Румяна Шекерлийска пуснаха заявления за напускане от партията и се включиха в политическия проект на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Структурата на ГЕРБ-Благоевград се стабилизира мигновенно след напускането на Камбитов и компания от партията на Борисов.

Камбитов си позволяваше да заплашва електората на ГЕРБ с Борисов, Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, което беше една от причините герберите да му дадат втори жълт и червен картон.

Днес Атанас Камбитов, Христина Спасова - Шопова, Ивайло Благов-Кучката и Румяна шекерлийска са клиенти на КПКОНПИ, НАП, Икономическа полиция и Специализираната прокуратура.  

Добавени коментари

Общината публикува:
04 Ноември 2020 | 09:29
Р.Томов е кмет на арабаджиев, мариета и на заплата ризова! А заплата ризова е троянският кон на Дончо, но умният не се усеща, че му гласят к.р капан! Няма такъв кмет....
томов на кой е кмет публикува:
04 Ноември 2020 | 09:08
сега немога да разбера томов на кой е кмет на арабаджиев на паскалев на бсп на милев на кой?????
GERB публикува:
04 Ноември 2020 | 09:05
toq si beshe pomislil che obshtinata mu e bashtiniq i che cel jivot shte e taka dnes e reshil pak da izliza za kmet no bez gerb bez armiq zad gyrba bez dyrjavnata mashina i bez policiq. boiko ne go iska peevski nego iska samo cvetanov zashtoto beha na sofrata zaedno na saniraneto
На сиренцето жена му публикува:
04 Ноември 2020 | 08:34
Този тариката беше забравил че има деца от Соня не им обръщаше внимание и сега когато станаха пълнолетни и нема на кой да повери фирма за да може да продължава да пере ... се сети за дъщеря му снахата на Хаджигаев. Иначе не се сещаше за децата този човек много много години сега с месеци не се обажда и на малката му дъщеря. Слабо семейство слаб кмет . Само разврат не става Камбитов нестава и да се хвалиш коя и как си плющил в кабинета.
КОМШИЯ публикува:
04 Ноември 2020 | 07:48
НА КАМБИТОВ ПОДЛОГИТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ УКЕВ ТА.... ДО ШЕФА НА ГОРСКОТО КАЛИН ЗАШЕВ ДЕТО ПРАВИ РЕМОНТ НА ВИЛАТА НА ГОРСКОТО НА БОДРОСТ АМА ВСИЧКО СЕ МЕСТО В ТЕХ В ГАРАЖА
Някой публикува:
04 Ноември 2020 | 05:14
Колко и да ми махаш коментарите, ще ти ги пускам, гнусен гном, подлога на Поли.
Сашка публикува:
04 Ноември 2020 | 05:09
Бриндо, верно ли тоя сайт е на кмета на Симитли, той ли ти плаща? Апостолов?
Соня публикува:
03 Ноември 2020 | 22:39
А,коя е Сашка?
ненов публикува:
03 Ноември 2020 | 20:54
стана управител на фирма докато е кмет усвои 80 хил лева за да докаже камбата парите за рождения ден. направи ремонт за 300 хил на работилницата в поделението за да направи сватба на щерка му. направи ремонт на площада пред общината за да се откраднат едни милиони но площада не е довършен асансьорите не работата тече целия площад. Направи измама на част от земята на кончето с янко янков зам кмета. санираха само фирми около камбитов и цветанов сега двамата пак са задно. откранати имоти чрез фирма обслужвана в неговия офис. имоти на името на шофьра му и неговата жена. сашка че му разкаже играта сега като започне делото в спецсъда сашка е основен свидетел ще разкаже и за къщите в гърция и за колите и за пресевните и за апартаментите от дончо и всичкоооооооооооооооо
До Верка публикува:
03 Ноември 2020 | 20:18
Верке,Веркее виж твоя Георги Шопофф от кой футболен отбор е???
ХАХА публикува:
03 Ноември 2020 | 20:01
ЕБА ТИ КЛАСИКА!ПО КЛАСИЧЕСКИ, С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА И ЗАБЛУДЕН МОЗЪК ВЛИЗА В НОВА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ,НО ПАК С ПОЛИТИЧЕСКИЯ МУ ПРОВАЛ ШОПОВА. ТЪП,ТЪП....
Цицерон публикува:
03 Ноември 2020 | 19:52
Камбата е класика! Фирмите му фалират заради жени,личния му живот е пълен разпад и оставени деца заради жени и накрая загуби кметския си стол заради жена.
Каркас публикува:
03 Ноември 2020 | 19:05
Камбитов не беше лош просто парите го развалиха но учитела му цветанов сега го е завел в ново училище където се образова за софийския централен затвор по лична карта е София.
евала на дончо публикува:
03 Ноември 2020 | 18:25
бех забравил за малките цици на христина евала на дончо той му показа на атанас че е мишка и му показа че не е велик как се правише в града браво дончо ти го вкара там където му е местото а снимките донката от дека ги взе
пари и пак пари публикува:
03 Ноември 2020 | 18:14
Милиони за франкофоли хиляди за концерти и заря е как да гласуват за теб бе Камбитов е няма как и евала на жителите на Благоевград дето му подариха силен звучен шамар за довиждане!!!!!!!!!
ВЕСЕЛА публикува:
03 Ноември 2020 | 17:43
КАМБИТОВ Е ПРЕКЛЮЧИЛ С ПОЛИТИКАТА СЕГА МУ ОСТАВА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО ДА НАПУСНЕ СТРАНАТА НО НЕ В ГЪРЦИЯ ЗАЩОТО ТАМ ЩЕ ГО НАМЕРАТ И ЩЕ ИМА КЕКС НАЛИ КАМБИТОВ ПОМНИШ ЛИ С КУЧКАТА КАК БЕХТЕ ОТВЛЕКЛИ ТОЗИ ЧОВЕК ЗА ДЪРВОДЕЛСКИЯ ЦЕХ В ЯКОРУДА И СЕ КРИЕХТЕ ПОД МОСТА НА РЕКАТА И КОЙ СЕ БЕШЕ НАПИКАЛ КОЙ ЩЕ ТИ ПУСНЕ АВАНТА БЕ ДО ВЧЕРА НЕ ЗАПЛАШВАШЕ С ЦВЕТАНОВ И КАКВО НИ ВИКАШЕ Е СА СЪМ НОГО СИЛЕН КОЛКО СИ СИЛЕН СА ЩЕ ВИДИШ БОЙКО ЩЕ ТИ ДАДЕ ЗА ДУШАТА ЗАПОЧНА СЕ ОТ ПРЕСЕВНАТА НА ДРАНГОВО
Верка публикува:
03 Ноември 2020 | 17:27
Внучуто от Стефан депутата е дете на Поли кмета
reket na biznesa публикува:
03 Ноември 2020 | 17:26
tozi s kaminite za6o izbega v simitli za6o ili ne e werno 4e e reketiran ako ne vervate pitaite filqta da vi kaje
Бриндо публикува:
03 Ноември 2020 | 17:25
Верно ли сайта пиринско Ком е на Поли?
плочков хаджиболтов публикува:
03 Ноември 2020 | 16:24
едни боядисваха детските друг правише шкафчетата а фактурите вървеха ли вървеха а старите климатици дето ги монтираха по всички стаи за нови или ние сме луди и незнаем какво става камбитов ти се забрави бе бате ти направо помисли че джумалии сме хора друго качество не камбитов ние ти показахме че си некадърен разбойко и те наказахме поставихмете на колене ти си размазан игнориран от джумаята просто вече го усещаш нали койти звъни вече няма кой няма и да ти звънят единствените които ти звънкат от офиса да ти кажат че имаш призовка нали аха знам аз знам дончо ми казва всичко той ще ти разкаже играта с кооперацията на кончето
666 публикува:
03 Ноември 2020 | 16:22
Тоя е тай-големия изрод! Бог да го накаже,колко хора разплака!
za zatvora публикува:
03 Ноември 2020 | 15:15
kolko miliona nqma v obshtinata kolko znaeteli tam e pokyrtitelno ima sumi4ki ne za prokuror a za zatvor koncertite telefonite obshtestvenite porychki i be kup sturotii
гражданин публикува:
03 Ноември 2020 | 15:01
Тези, които трябва помнят мерзостта и алчността на този тип нарекъл се доктор.Много народ изнуди, много пари открадна, но наистина вярвам, че един ден ще си плати за всичко наглеца. На всичко отгоре и развратник го раздава. Погнуса! Отврат! Поне да изглеждаше като мъж, а то самодоволен грозник. Да не забравяме и Кучката и Асен Олев, мъжа на другарката Янчева, сивия кардинал на Общината, които сега перат парите от рекет. Да им заседне дано! Ако имаше прокуратура до сега да ги беше погнала тези престъпници, да ги пита от къде са им милионите, как другарката Янчева санира триетажната си къща в Струмско, защо сина й още работи в облстната администрация назначен без конкурс и т.н.
ГЕРБ публикува:
03 Ноември 2020 | 15:00
КАМБИТОВ ГОСПОД ГЛЕДА ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ ТИ СИ ГРЕШЕН ЧОВЕК И ЗЛОБЕН КАКТО КАЗВА ДОНЧО ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ
грамажданин публикува:
03 Ноември 2020 | 14:56
верно ли росен жъчката е болен с коронавирус и му е тежко положението питам за един човек от бело поле дето му чупи ченето
тозев публикува:
03 Ноември 2020 | 14:51
са ще го видим с партията на цецо цветанов сега ще види атанас как е другата страна да нямаш държавна подкрепа е са да види атанас кон боб яде ли. атанас е страхлив и може много скоро време да изчезне повярвайте ми този е страхлив ако не вервате попитайте савеклиев той знае колко струва атанас.
do tozev публикува:
03 Ноември 2020 | 14:38
toi e dobre s parata nie da mu mislim nali tozev
в затвора ... бай ставри публикува:
03 Ноември 2020 | 14:08
шопова го извърте абе тъпако ще си искараше още един два мандата ама са не е и в герб и никъде ще лежи в затвора този човек да знаете запомнете го в затвора...............при бай ставри
kiril marqnski публикува:
03 Ноември 2020 | 13:58
kambanata e reshil pak da igrae za kmet hahahahahahaa ama neka vidi kogato gerb ne e zad nego ke mu stane tesno v grada napravo si stava na padesh pocheten grajdanin ama i tam ne go iskat taq nevestulka. Petkashev e kazal che ke go rita kyde go vidi nali go mahna kato kmet ot debochica.
баба ленче публикува:
03 Ноември 2020 | 13:53
Този предаде партията която го създаде този е най мразения човек в ГЕРБ . Той пусна Дана на Цецо
М. Кльонтова публикува:
03 Ноември 2020 | 13:49
на скоро го наблюдавах камбитов стоеше пред пощата с една дебелана мисля че беше от неговия офис и покрай него минаваха много хор и никой повярвайте ми ама никой не му обръщаше внимание а той горкия на неклко човека се усмихваше фалшиво и те не му обърнаха внимание стана ми много жален просто отхвърлен от хората да има и грешки ама чак до там беше много гросно и долно хората сме си лошо същества.
albena aneva публикува:
03 Ноември 2020 | 13:44
tozi chovek e izmamnik taka napravi i s firmite predi da stane kmeet tozi ne e tam
браво на бал бал публикува:
03 Ноември 2020 | 13:42
заради шоповаизяде дървото тоя тъпак там най добре е куче влачи рейс с парите на камбата си купи кола взе си жълта книжка и се прави на бърлив са ще сгъне и на цецо парата и да го духат сички ама така и требе
Красто и изящество публикува:
03 Ноември 2020 | 13:10
Наско както го нарича Цецо, всичко се връща, ти по долен начин премахна Хаджигаев. В живота има и ресто Неделчо ли си Заря ли си. ще влезеш в затвора големец незнаеш какво ти са подготвили гамените , но първо да си върнеш парите нали така Наскоооооооо

Добавете Вашия коментар

TOP