На сесия утре: Спират продажби на общински жилища в Благоевград

24 Март 2022 | 15:04
1 коментара
Политика
На сесия утре: Спират продажби на общински жилища в Благоевград

Председателят на ОбС-Радослав Тасков обяви акцентите от дебатите на предстоящото заседание.

Той обясни, че съветниците, членове на Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране, са дали различно становище, от основното предложение на кмета Илко Стоянов, в което той предлага мораториум продажба на общински жилища за неопределен срок.

"Предложението на комисията към Общински съвет Благоевград предвижда следното: Преустановява се подаването на заявления за закупуване на общински жилища по реда на Наредбата за реда и условията за отдаване под наем и продажба на общински жилища в община Благоевград, за срок от 2 години, от момента на влизане на настоящата наредба в сила. Предоставя се срок от 3 месеца, след влизане в сила на настоящата Наредба, за тези, ползващи до момента общински жилища предоставени им по реда на Наредбата за реда и условията за отдаване под наем и продажба на общински жилища в община Благоевград, да подадат заявление за закупуване на общинско жилище", коментира Радослав Тасков.

"Започнатите производства, включително и подадени заявления за закупуване на жилище предоставено по реда на Наредбата за реда и условията за отдаване под наем и продажба на жилищата и одобрени процедури по закупуване, по които има влезли в сила решения на Общински съвет Благоевград, се довършват по реда на Наредбата, по която са започнали с изключение на изискването на чл. 5, ал. 1, т. 5 на Наредбата за реда и условията за отдаване под наем и продажба на общински жилища в община Благоевград", каза парламентарният председател.

Съветници ще дискутират и предложение, относно приемане на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. Промяната касае намаляване на таксата за отглеждане на домашно куче, което не е кастрирано. Към момента тя е 130 лева. Предложението е да бъде намалена на 30 лева. Тасков уточни, че практиката показа, че сумата посочена в досегашната Наредба за некастрирано куче се оказва непосилна за хората и не се плаща.

Съветниците ще се произнесат и относно предложение за одобряване на единични цени на строително-монтажни работи на опожарената сграда "Купола, където община Благоевград е собственик на 14% от общия комплекс сгради и тези цени са приети на Общо събрание на етажната собственост.

"Ние даваме съгласие нашата част да се извърши по тези цени“, каза Радослав Тасков.

Добавени коментари

Късно публикува:
24 Март 2022 | 16:53
Откак продадоха 4 апартамента накуп на пъпа на града . Много удобно чак сега се сетиха.

Добавете Вашия коментар

TOP