На Разпети петък внезапно почина бившият баскетболист на ЦСКА и Левски Росен Геков

15 Април 2023 | 12:10
0 коментара
Общество
България
На Разпети петък внезапно почина бившият баскетболист на ЦСКА и Левски Росен Геков

На Разпети петък на 52-годишна възраст внезапно е починал бившият баскетболист на ЦСКА и Левски Росен Геков, съобщава БТА.

Росен Геков е роден на 13 май 1970 година в София. Възпитаник на школата на ЦСКА и бивш национал на страната. С "червените" става шампион и носител на Купата на България. Впоследствие облича екипа на Фикосота (Шумен), но стига до върховете в родния баскетбол с Левски под ръководството на Константин Папазов.

Със "сините" Росен Геков триумфира с титлата на България през 2000 година в епичен финал между Левски и водения от патриарха на варненския баскетбол Симеон Варчев Черно море. В тима той играе редом до имена като Георги Младенов, Ивайло Равуцов, Любомир Минчев, Хрисимир Димитров, докато на треньорската скамейка са Папазов и легендарният Стоян Божанков.

През 2001 година Геков печели последния трофей в професионалната си кариера - Купата на България с Левски. Малко по-късно прекратява спортната си кариера заради тежки контузии и оттогава ръководеше успешно собствен бизнес.

Поклон пред светлата му памет!

Добавете Вашия коментар

TOP