На прага на зимния сезон: Пазарът на пелети за огрев е в колапс

15 Октомври 2021 | 17:12
3 коментара
Общество
На прага на зимния сезон: Пазарът на пелети за огрев е в колапс

Заради ръста в цените на тока и на природния газ, желаещите да се отопляват на пелети и дърва тази година са станали значително повече.

Пелети, обаче, няма, коментира пред БНТ Емил Кръстев, собственик на фабрика за производство на пелети.

"Основната причина, за да не произвеждаме необходимото количество пелети, е недостигът на дървесина. Много от горските стопанства, поради лошите атмосферни условия и недостига на работна ръка, не могат да поемат този товар. Това не е навсякъде, има стопанства, които добре се справят с дърводобива, но пък там преобладава износ на дървесина", обясни пред БНТ Емил Кръстев и добави, че това води до поскъпването на пелетите.

Добавени коментари

Пешо публикува:
19 Октомври 2021 | 10:59
Има ги колкото искате но: цената започва от 550 до 700лв.за тон. Честито на печелившите.Пожелавам ви по мека зима и дано да не гасне тока.
Антон публикува:
17 Октомври 2021 | 16:13
Цалата тази паплач от парламента трабва да се изгони. Не само да си чешем езиците а да се вдигаме и да отоваме пред парламента.
Блг публикува:
15 Октомври 2021 | 20:02
Не е баш така - основния проблем е че служебното правителство намали добива с 30%.. а половината депутати имат фабрики и те вдигнаха изкупните цени, защото могат да си го позволят. И така всички карат дървата у 5 фабрики в България, които определят цените на пазара. Проблема е че накрая сметката я плаща все обикновения човек иначе тия отгоре много мислят и за природата, и за хората

Добавете Вашия коментар

TOP