НА КОСЪМ ОТ СМЪРТТА: Лекари спасиха тежко отровена 40-годишна жена лекувала се с антифриз и медикаменти

04 Февруари 2022 | 15:49
0 коментара
Общество
НА КОСЪМ ОТ СМЪРТТА: Лекари спасиха тежко отровена 40-годишна жена лекувала се с антифриз и медикаменти

ВПлевен екипи на Спешно отделение, Клиника по токсикология и Клиника по нефрология и диализа при университетската болница "Д-р Георги Странски" спасиха от сигурна смърт тежко отровена млада жена от Горнооряховско. Това съобщи Момчил Цветков, говорител на лечебното заведение. Той уточни, че се позовава на проф. д-р Васил Тодоров - Началник на Клиниката по нефрология и диализа, където се лекува пострадалата около 40-годишна пациентка. Тя постъпва в Спешно отделение на 29 януари т.г. в изключително тежко състояние, докарана по спешност. Жената е с много тежка комбинирана интоксикация вследствие на употребен антифриз и медикаменти. Пристига в безсъзнание, приета е през Спешното отделение в Клиника по токсикология.

Заради изключително лошите й медицински показатели се налага, освен консервативно лечение, да се извърши по спешност извънтелесно очистване на кръвта чрез хемоперфузия и хемодиализа. Това е извършено от екипа на Клиниката по нефрология в Плевен и жената е изведена от тежкото състояние. Възстановява съзнание, нормални физиологични функции и животът й е спасен, посочи Цветков.

В момента продължават грижите за нея в Клиниката, защото се налага лечение на последвала от отравянето остра бъбречна недостатъчност.

Добавете Вашия коментар

TOP