На жена, дошла да види папата, й прилоша! Две деца се загубиха сред множеството

06 Май 2019 | 12:13
0 коментара
Общество

На жена, дошла на площад „Княз Александър Първи“ в София, за да се помоли заедно с папа Франциск по време на Светата литургия, й прилоша, предаде репортер на TrafficNews. Няколко лекари веднага реагираха и помогнаха на жената, която беше до сцената. 

Не е ясно вълнението от срещата със Светия отец или други причини са предизвикали инцидента, както и какво е състоянието на жената, която минути след това беше изнесена на носилка от хората в бели престилки.

С отслужването на Светата литургия на площад "Княз Александър Първи" приключи първият ден от визитата на папа Франциск в България. Над 7000 души изслушаха светата литургия. Мероприятието показа как всъщност в дни на безверие вярата е нещото, което ни обединява, независимо от принадлежността и националността ни.

Около 12 000 души са присъствали на празничната Света литургия на площад "Княз Александър I". Събитието е част от Апостолическото пътуване на папа Франциск в България. По време на провеждането му не са регистрирани инциденти. Двама граждани - мъж и жена, в явно неадекватно състояние, не са допуснати до събитието, а поради отказ да изпълнят полицейско разпореждане са отведени в столично районно управление.

Оказана е медицинска помощ на място общо на шестима, четирима от тях - чужди граждани. Две деца, изгубили се в множеството, са били предадени на родителите им. Утре посещението на папа Франциск продължава според предварителната програма.

Добавете Вашия коментар

TOP