НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ: Съветниците в Банско промениха без драми състава на комисиите, след като колегата им Думанов ги разчувства

08 Февруари 2023 | 07:45
15 коментара
Политика
НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ: Съветниците в Банско промениха без драми състава на комисиите, след като колегата им Думанов ги разчувства

„Чувствам се между чука и наковалнята. Преди избори всички обещавахме промяна, а като погледна през призмата на суверена, не е това, което трябва да бъде. Едни и същи хора тук сме от няколко мандата и значи може би не ни е виновен друг, а ние сме виновни за това нещата да не вървят. Да забравим, че идват избори, и да се опитаме да работим“ – с това прочувствено слово се обърна към колегите си в ОбС – Банско Георги Думанов на извънредната сесия, свикана от новоизбрания председател Георги Икономов за промяна в състава на постоянните комисии предвид неговото излизане от тях.

За да има мир и никой от колегите му да не се чувства ощетен, Думанов дори предложи жертвоготовно собственото си председателско място на този от колегите му, който се чувства ощетен, само работата да вървяла.

На първото заседание на ОбС, което води самостоятелно като председател, Г. Икономов бе принуден да смени програмата, по която възнамеряваше да протече сесията, като преди всяко гласуване изчита предложението си за състав на една от 7-те постоянни комисии. По настояване на няколко съветници се наложи той да разпечата и раздаде на всички състава на всички комисии, за да могат те да добият представа какво ще е общото разпределение. Със списъка в ръцете, минути след началото на сесията, съветниците излязоха в почивка, за да се запознаят с тях.

Самото гласуване мина с неизменното „въздържал се“ на 4-5 от съветниците. Народните избраници направиха само 2 корекции – вкараха в една от комисиите колегата си от ВМРО Любомир Мутафчийски, останал без достатъчно участие в  комисии, а Благой Кишев си направи самоотвод като председател на ПК за противодействие на корупцията и вместо от него постът бе зает от Кадри Туталъ.

Начело на комисията по бюджет застана Димитър Русков, ПП по ТСУ, земеделие и гори бе оглавена от Костадин Дурчов, комисията по младежки дейности и спорт ще се ръководи от Димитър Юлев, по местна политика, образование и духовна сфера – от Евгения Тренчева, ПП по социална политика, здравеопазване и сигурност на гражданите се поема от Спас Валеюв, а по туризъм и екология – от Георги Думанов.

Отново с 5-има въздържали се бе прието и извънредното предложение на Г. Икономов за избор на представител от Банско, който ще участва в предстоящото на 21 февруари общо събрание на Националното сдружение на общините. Логично той заема това място, което до миналия месец се полагаше на сваления от колегите си експредседател на ОбС – Банско Костадин Загорчин.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Кантоно публикува:
10 Февруари 2023 | 11:11
Дурчов,всеки в града е наясно с хомосексуалните ти наклонности,но сега се доказа и като пълен пе****ст!Поне попадна сред хора с общи сексуални интереси в Сдружението.
до Банско за Мацурев публикува:
09 Февруари 2023 | 13:23
няма кой и защо да се доказва пред Тротинетката, защото Тротинетката вече е никой, той е като на нулата празното пространство. Оставете го Сашката на мира и не го величайте толкова, защото той не е нищо повече от едно лайно хвърлено на бунището, даже сега на изборите пак ще го разбере това нещо. Нека да си пърпори с тротинетката и да не се безпокой за нещата в общината понеже той е доста, доста далече от нея. И престанете да го хвалите колко е умен и какви дипломи има, щото го знаем от Горския техникум колко му е капацитета, добре, че си купи някоя диплома от не акредитираните колежи та да си има нещо и той, а говоренето му е едно и също от години, останало от това, което е запомнил от Батко му Гошо Икономов, хахахаха. АХ САШКО, САШКО ТИ КОЛКО СИ ПРОСТ И НАГАЛ ПЕДАЛ, С КУПЕНИ ДИПЛОМИ СИ ТРЪГНАЛ ДА СЕ ЕЖИШ И ВЕЛИЧАЕШ НА ХОРА КАТО НАС ДЕТО СМЕ СИ ДОСТА ПОВЕЧЕ УЧИЛИ ОТ ТЕБЕ, но нищо де, видя с тая наглост до къде я докара сега Батко ти Владо с Динката Загорчин, като те лизнат по трасето, на тебе ще ти остане само едно-да ни държиш за КУРО
ма. я му и трън публикува:
08 Февруари 2023 | 20:30
Проблема е в момента зашото на кметския стол стои едно нищо свикнало цял живот да краде
АБЕ публикува:
08 Февруари 2023 | 20:13
Абе сашо Мацурев и Пинко ми са като копия. Прости, нагли с еднакво ласкави глави. Мацурев е по- нагъл, но пинко още слуша батко му динко. И мацурев не беше толкова нагъл докато слушаше икономов.
грешка няма публикува:
08 Февруари 2023 | 17:02
наркокмета е един крадеца на джаз фестивала и тои е същия
Банско публикува:
08 Февруари 2023 | 16:39
Мили Боже,тук става въпрос за това какво безгръбначно излезе Икономов,ама неговите драскачи и тези на Сдружението,които явно вече са едни и същи пак за Кадев пишат.
Въведете име... публикува:
08 Февруари 2023 | 16:33
От както икономов дойде в общината кадев го няма на работа. Страх. Страх.
тои публикува:
08 Февруари 2023 | 14:48
Много та тои да не краде от вчера това е наи корумпираното ченге в системата на мвр
стани богат публикува:
08 Февруари 2023 | 14:33
Колко ли милиона открадна кадев?
Въведете име... публикува:
08 Февруари 2023 | 14:26
Много може да научи кадев от икономов а най-вече да бъде мъжкар и мъж с топки защото 4 години гледаме как въчкова го води за ръка по коридорите в общината. И кадев да не разчита на гласовете от служителите в общинска администрация които ги държи на 800 лева месечна заплата!!!!!
Банско публикува:
08 Февруари 2023 | 14:21
Стига сте писали за мацурев защото той не е политик и фактор в Банско. Важен е толкова колкото една чистачка в градските нужници. Но кадев може да вземе един тефтер и да седне до икономов да му обясни и напише какъв трябва да бъде един кмет.
Банско публикува:
08 Февруари 2023 | 13:47
Икономов,Икономов,как можа толкова ниско да паднеш.Владо е ясно защо е срещу теб - спря му кранчето и се скарахте,ама тези паразити от Сдружението,на които пълнеше гушите 8 години,ти скочиха в първия удобен монент и те свалиха.Мислех,че имаш поне капка достойнство,ама явно съм се бъркал.Язък за поддържниците,които имаше.Сега вече нямаш нищо,даже и чест!
БАНСКО ЗА МАЦУРЕВ! публикува:
08 Февруари 2023 | 13:00
Да Кадев не успя да се докаже пред Мацурев че е независим и работи за народа! За това нашият лидер Александър Мацурев трябва да поеме руля и да помогне на Банско! Мацурев,цяло Банско е единно и те подкрепя!
сега публикува:
08 Февруари 2023 | 10:27
Корупцията в общината се вихри със страшна сила но какво може да се очаква друго от този кмет
ГЕРБ Банско публикува:
08 Февруари 2023 | 09:30
Долу предателите! У бе мишоци! Мацурев скоро ще се върне на политическата сцена и ще рита неблагодарни и предателски задници! Обещаваме! Сашо почвай с политическите шамари! Герб ПОБЕДА! Банско ПОБЕДА! Мацурев - ПОБЕДА!

Добавете Вашия коментар

TOP