На 29 септември стартира предизборната кампания за местния вот, партиите трябва да се регистрират до 13

04 Август 2023 | 10:10
3 коментара
Политика
България
На 29 септември стартира предизборната кампания за местния вот, партиите трябва да се регистрират до 13

Началото на предизборната кампания за местните избори е на 29 септември. Партиите и коалициите трябва да се регистрират в ЦИК до 17.00 часа на 13 септември. Това става ясно от хронограмата за изборите на общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г., която Централната избирателна комисия публикува.

Не по-късно от 50 дни преди изборния ден, т.е. 8 септември, кметът на общината образува със заповед избирателните секции на територията на общината, утвърждава тяхната номерация, обхват и адрес и изпраща копие от заповедта на Териториалното звено на Главна дирекция “ГРАО” в МРРБ в областта, на ОИК и я обявява публично на общодостъпно място.

На 10 септември ЦИК публикува списък с номерата и адресите на избирателните секции и броя на избирателите в тях.

 

До 17.00 часа на 13 септември партиите и коалициите подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите за общински съветници и за кметове.
Пет дни по-късно или до 17.00 часа на 18 септември партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления за регистрация в Общинските избирателни комисии.

До 26 септември пък трябва да бъдат регистрирани кандидатските листи за общински съветници пред ОИК.

Началото на предизборната кампания е 30 дни преди изборния ден – от 29 септември, а нейният край е в 24.00 часа на 27 октомври. Денят преди вота ще е за размисъл.

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
11 Август 2023 | 16:54
заминава командировка.. 11.08.2023 15:31 | Марио Асьов Ще стана кмет на Якоруда. Ще махна всички стари. Обещавам. Нито един няма да оставя. Само гледайте... всичко окрадоха с фирмите Амина, Саваш, Ахмед Ахмед-Пачката, Джама, Джемал Коренарски, фирма Строител, ПК Мусала.. ще стана кмет на Якоруда. Ще махна всички стари. Обещавам. Нито един няма да оставя. Само гледайте... всичко окрадоха с фирмите Амина, Саваш, Ахмед Ахмед-Пачката, Джама, Джемал Коренарски, фирма Строител, ПК Мусала..
Драго публикува:
05 Август 2023 | 20:43
джамки, пачки , офета и квачки , куцузи и кавали, всички хърльови и педали , цялата сган босала 20 години изчезва. Новите мераклии дваш. Шечиния нещо сее обаркал ама рак и мерак се не лекува . Мача му е от сганта дека 20 е босала . Па баща му цел живот бичеше в заводо без да плати стотинка . Марио е убав човек . Аллах и Господ да го даруват сас здраве и берекет , и целото му семейство . Нема каурин циганин пумак бабеченин , не секой е помогнал . Шечиния нека каже ели не е тека . Ама бабеченето и пумаците сме неблагодарни . Целата община е в летаргия. Разбудете се , оти Мехмед Вакльов иде .
ДПС публикува:
04 Август 2023 | 16:40
ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха.

Добавете Вашия коментар

TOP