Мъск като Ванга: Предрече Трета световна война!

25 Октомври 2023 | 15:25
0 коментара
Любопитно
България
Мъск като Ванга: Предрече Трета световна война!

Собственикът на Tesla, SpaceX и X (Twitter) Илон Мъск заяви на конференция, че „съществуването на нашата цивилизация е заложено на карта“.

Мъск разкритикува американската политика, заявявайки, че нейният приоритет трябва да бъде предотвратяването на Трета световна война и предотвратяването на прерастването на регионалните конфликти в глобални. Сред последните той особено подчерта поредния кръг на ескалация на напрежението между Израел и палестинския „Хамас“.

Мъск е убеден, че политиката на САЩ „принуждава Русия да влезе в съюз с Иран и Китай“, което ще доведе до катастрофални последици за Америка, тъй като „Русия, с нейното изобилие от суровини, и Китай, с нейната феноменален индустриален потенциал, са страхотна комбинация“.


„Съюзът на Русия, Китай и Иран трябва да се счита за много силен в сравнение със Запада. Западът няма огромно предимство в индустриалната мощ и основата за победа във всяка война е икономическата мощ, особено индустриалното производство“, каза милиардерът.

Бизнесменът, който не крие политическите си амбиции, призова Белия дом „да намери път към мира в Украйна и да възобнови нормалните отношения с Русия“. И предупреди всички да не надценяват американската мощ и очакванията за прекратяване на конфликта в Украйна. Той също така предложи своя версия на мирно споразумение между Москва и Киев.

В дискусията участва и кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия, бизнесменът Вивек Рамасвами. Който се съгласи с ужасните прогнози на Мъск. „Ако влезем в Трета световна война, Съединените щати, каквито ги познаваме, ще престанат да съществуват“, прогнозира той, цитиран от "Телеграф".

Добавете Вашия коментар

TOP