Мъжът, пребит от адвокат в Петрич: Извива ми пръстите и ги чупеше, трошеше ми главата

25 Април 2023 | 11:45
0 коментара
Криминално
Благоевград
Мъжът, пребит от адвокат в Петрич: Извива ми пръстите и ги чупеше, трошеше ми главата

Адвокат от Петрич, лишен от права, преби свой познат, а после полицията го арестува. 62-годишният пострадал е настанен в тежко състояние в болницата в града. Той е с 11 счупени ребра.

Любомир Стойков живеел сам в апартамент. Злоупотребявал с алкохола, според съседите му, но бил кротък човек. Преди около седмица приютил мъж, който в Петрич се представял за адвокат. Той бил в затруднено положение и затова потърсил помощ, а Стойков му подал ръка.

„През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лв. и карта, в която бяха останали около 100 лв. - взе ги и тях. И започна: „Трябват ми спешно 50 лв.”, обяснява пострадалият пред Нова телевизия.

Постепенно обаче мъжът започнал все по-агресивно да търси пари. И когато Стойков спрял да му дава, защото нямал, дошло и насилието. В началото само вербално, но скоро след това и физическо.

„Започна постоянно да ме бие - два, три, четири дни. Попитах го още ли, защото вече не мога да дишам. „А не можеш?”, отвърна той. Ще ми намериш пари. Е, от кой, попитах го, да ти намеря”, допълва потърпевшият.

Дръпна ме от леглото - на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата”, разказа той.

Стенанията на мъжа дочува негов съсед. „Ако не беше синът ми, щеше да го остави на място. Счупил му е 11 ребра. Синът ми го е усетил и се е качил горе и ги е разтървал”, посочи съсед на пребития мъж.

На стълбището обаче борбата с адвоката продължила. Той бил в неадекватно състояние, изпаднал в състояние на дива ярост. Хванал се за парапета и не искал да напусне апартамента на жертвата си. Тогава пристигнали полицаите и задържали извършителя.

Любомир Стойков по спешност бил приет в болница – със счупени ребра, фрактури на кости и хематоми. „11 счупени ребра не могат да се случат често. Доколкото ми казаха, побойникът е скачал върху гръдния му кош. Това са недоказуеми неща - едно е да ти кажат, друго е да е истина”, коментира лекуващият лекар д-р Орлин Кючуков.

Мъжът е и с кръвоизлив в белия дроб и лекарите не искат да дават никакви прогнози. Извършителят е познат в Петрич с буйния си нрав. Според запознати той е посягал на роднините си и с никого от тях не бил в добри отношения.

Добавете Вашия коментар

TOP