Мъжкият национален отбор по волейбол на България постигна първа и единствена победа в Световната лига срещу тима на Австралия

04 Юли 2016 | 08:37
0 коментара
Спорт
Мъжкият национален отбор по волейбол на България постигна първа и единствена победа в Световната лига срещу тима на Австралия

Мъжкият национален отбор по волейбол на България, воден от Пламен Константинов, постигна първа и единствена победа в Световната лига срещу тима на Австралия. В мач от група H1 в Далас България победи с 3:2 (25:20, 21:25, 25:18, 23:25, 16:14) тима на австралийците в последния им мач от Световната лига през тази година.

България и Австралия се изправиха в директен сблъсък за оставане в първа дивизия на най-комерсиалния турнир на планетата. През тазгодишното издание на Световната лига двата тима не бяха записали нито една победа.

Селекционерът Пламен Константинов започна с познатия титулярен състав на турнира през това лято, след като във вчерашната среща срещу Русия някои от основните състезатели получиха възможност за почивка. България започна със следния състав: Тодор Скримов, Николай Пенчев, Красимир Георгиев, Виктор Йосифов (капитан), Цветан Соколов, Георги Сеганов и Владислав Иванов (либеро).

Българските момчетата излязоха изключително мотивирани, осъзнали възможността да останат сред най-добрите на планетата. В първата част ключова роля за българския тим изигра силният начален удар, като българите постигнаха 6 директни точки от сервис.

През втората част развоят на гейма бе доста по-различна. Австралийците успяха да натрупат преднина от 16:12, която внесе спокойствие в играта на тима. Тактическа смяна на Пламен Константинов при резултат 15:18 и заставането на Тодор Скримов на линията за начален удар доведе резултата до 18:18. Необясним спад в играта на българските лъвове позволи на австралийците да постигнат пет последователни точки, които да бъдат достатъчни за изравняването на геймовете в мача.

През третата част българските волейболисти бяха безпощадни към своите съперници. Загубата на втория гейм  „ядоса“ българските момчетата, които с отборен дух и изключителна разнообразност в атака от страна на Георги Сеганов обезвериха тима на австралийците. В четвъртия гейм българският отбор играеше на приливи и отливи. Момчетата на Пламен Константинов повеждаха със солидна преднина, но позволиха на австралийците да върнат ентусиазма си и за втори път да изравнят геймовете в мача.  

Тайбрекът се оказа игра на нерви между двата отбора, които излязоха страшно мотивирани, а резултатът вървеше точка за точка. В крайна сметка изключителната игра на Тодор Скримов през целия мач сложи последната точка и в този гейм, а с това България се поздрави с жадуваната победа!

Най-резултатен в срещата бе Пол Керъл с 31 точки, а за България Тодор Скримов, който изигра изключително силен мач, и Цветан Соколов завършиха с по 23 с точки.

Добавете Вашия коментар

TOP