Мъжкият национален отбор на България загуби от Канада с 1:3

11 Юни 2017 | 10:32
0 коментара
Спорт

Мъжкият национален отбор на България загуби от Канада с 1:3 (25:27, 28:30, 25:21, 23:25 ) във втория си мач от група Е1 на турнира от Световната лига, който се провежда във Варна. Така националите записаха първа загуба, след като на старта надиграха световния шампион Полша с 3:2 гейма.

Пламен Константинов не направи промени, като започна със стартовия състав от първия мач: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Ники Николов, Виктор Йосифов, либеро Теди Салпаров (Светослав Гоцев, Розалин Пенчев).

Зала „Конгресна“ отново се напълни за двубоя, като над 4000 родни фенове не спираха със своята подкрепа. След голямата победа в първия ден обаче, волейболистите не можаха да отбележат втори връх.

Мачът бе драматичен сблъсък между равностойни отбори, като бе белязан от много накъсвания за видео-чалъндж и психологически моменти. Играта на нерви се отрази на нашите и те отстъпиха в първите два гейма в решителните моменти. В третата част националите най накрая се отърсиха от напрежението и показаха класата си, като поведоха с 20:15. Въпреки всички усилия на канадците, националите ни устояха и спечелиха гейма, като намалиха разликата.

Четвъртта част отново бе изпълнена с променливи, като България тръгна с 8:3, но съперника стопи разликата и на свой ред поведе. Играта на нерви продължи до края, като „лъвовете“ отново не успяха да запазят устойчивост и се огънаха, а с това Канада спечели крайната победа.

Реализатор за Канада бе Джон Перин с 24 точки.

За България най-резултатен бе Цветан Соколов с 18 точки, Ники Николов завърши със 17 точки в мача.

Добавете Вашия коментар

TOP