Мъж за обира в Благоевград: Гърмеше се като на сватба

02 Декември 2023 | 12:08
0 коментара
Криминално
Благоевград
Мъж за обира в Благоевград: Гърмеше се като на сватба
"Сутринта след 5 часа вече се бях събудил и чух дълга автоматична стрелба, а после и още един единичен изстрел. Гърмеше се като на сватба, но по това време няма как да са сватбари. Имаше поне десет последователни изстрела. После разбрах, че е имало обир на инкасо автомобил."

Това разказа мъж, който живее в района на пл. "Македония" в Благоевград пред "24 часа".

Маскирани изстреляха 19 куршума срещу Инкасо автомобил на ВИП СЕКЮРИТИ в Благоевград тази сутрин.

Пострадалият е 52-годишният бивш военен Воин Войнов, който веднага след инцидента бе настанен в реанимацията на местната болница с опасност за живота. Той е прострелян в областта на корема. Днес е транспортиран за операция в благоевградската болница.

Припомняме, че трима въоръжени и маскирани ограбиха инкасо в Благоевград тази сутрин. Задигнаха една торба с пари и простреляха охранител на инкасоавтомобил на ВИП СКЮРИТИ, съобщава репортер на Pirinsko.com.   

Около 06:28 часа днес бе извършен въоръжен грабеж в центъра на Благоевград. За инцидента е подаден сигнал в 6:31 часа. Стрелба в центъра на областния град вдигна на крак полиция и спешни екипи, които цял ден се борят за живота на ранен в коремната област охранител. 

Излизайки от касов център, който се намира в сградата на Уникредит Булбанк на площад „Македония“ в града. Двама служители на охранителна фирма ВИП СКЮРИТИ са нападнати от три неизвестни към момента лица, като единият от охранителите е прострелян. За инцидента потвърдиха и от Областната дирекция на МВР в Благоевград. 

Пред медиите говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград, Ирина Аспарухова уточни, че открадната торба с пари е една, като тепърва се установява точната сума. Към момента все още продължава огледът на мястото и се разпитват свидетели от съседните къщи, както и представители на охранителната фирма.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград, се води разследване за извършено престъпление по чл. 199 ал. 2 т. 3 вр. чл. 198 ал. 1 от НК - въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери, посочват и от пресцентъра на държавното обвинение.

Разследва се и дали от страна на охранителите е произведен изстрел.


 
Мъж за обира в Благоевград: Гърмеше се като на сватба

Добавете Вашия коментар

TOP