Мъж се опита да блокира умишлено машина за гласуване!

02 Октомври 2022 | 10:54
0 коментара
Общество
Мъж се опита да блокира умишлено машина за гласуване!

Възрастен мъж се е опитал да блокира машина за гласуване с картата за вота. Инцидентът е станал около 8 часа в секция в Монтана. След като опитал да блокира машината, мъжът е започнал да се кара с членовете на СИК и да пита как точно да гласува за определена партия.

Машината е блокирала за кратко, но проблемът е бил отстранен с рестартиране с карта на член на СИК. Мъжът сам се е отказал да гласува и си е тръгнал.

Извън този инцидент изборният ден в Монтана започна нормално. Всички избирателни секции работят. На места има по един липсващ член заради заболяване, добавя БНТ. Няма проблеми с машините и картите,

Междувремнно тази сутрин в 9-а секция в Стара Загора, която се намира в основното училище в квартал "Самара", изборният ден не започна в 7:00 часа, заради повреда в машината за гласуване. Вотът се осъществява с хартиени бюлетини. Всички останали секции са започнали изборният денят нормално, съобщи председателят на РИК - Кристиян Баджаков. 

В две от секциите в Благоевград до този момент има информация, че са отказали машините за вота заради проблеми, във всяка от тези секции има по една машина, посочи председателят на РИК – Благоевград. Същите ще преминат към гласуване с хартиени бюлетини, но след като се постанови решение от РИК, като се чакат указани от Централната избирателна комисия.

Машина в една от секциите в Ловеч не е могла да заработи още при диагностиката вчера, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. Ето защо се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини вместо машинно. Тази сутрин са извършени смени на членове на СИК, но повечето са били сменените снощи. Има СИК, които работят в непълен, но в достатъчен състав.

Машина за гласуване в Русе пък имаше проблем с хартията. На място е изпратен техник. Проблемът не е отстранен и там ще се гласува с хартиени бюлетини. Същов в различни секции в региона не са се явили членове, но това не е попречило на началото на изборния ден. Организира се тяхната замяна. 

В секция във Варна - квартал Владиславово, машина е дала дефект още вчера при тестовото ѝ включване. ЗА нея ви съобщихме по-рано.

Добавете Вашия коментар

TOP