Мъж почина след масов бой с брадви

10 Август 2022 | 11:57
0 коментара
Криминално
Мъж почина след масов бой с брадви

Мъж почина след масов бой с брадви в Лом, съобщиха от полицията.

На 9 август, около 00:40 часа е получен сигнал за възникнал масов бой на два адреса в кв. „Младеново“. Незабавно към мястото е насочен дежурен автопатрул, който установява трима жители на квартала - баща на 68 г. синът му на 47 г. и мъж на 42 г от съседен адрес.

След сигнал за силна музика в Лом: Иззеха контрабанден алкохол, мъж заплаши полицаи

По техни данни, минути по-рано същата нощ в дома на бащата и сина нахлули около 10-12 души от квартал „Стадиона“, част от които познавали, а други не. Групата мъже им нанесла побой с брадви и твърди предмети и изчезнали.

От побоя са пострадали 47-годишния мъж - след хирургична намеса му е отстранен далака и оставен на лечение в МБАЛ-Лом, където по-късно вечерта починал. Неговият баща също е настанен на лечение в МБАЛ-Лом, с данни за счупени ребра, оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени.

Според показанията поводът бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния - на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“.

С цел недопускане разрастване на конфликта, районът е обезпечен от полицейски служители. След разследване са задържани трима криминално проявени от кв. "Стадиона", съпричастни към извършването на побоя.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добавете Вашия коментар

TOP