Мъж почина на летище София

18 Юли 2023 | 08:58
0 коментара
Криминално
България
Мъж почина на летище София

Трагичен инцидент на летище София. Мъж почина малко, след като слиза от самолета, с който е пътувал.

По думите на зрителя, подал сигнала – на летището не е имало дефибрилатор, предава bTV.

Починалият е 64-годишен мъж от Кипър. От Спешна помощ съобщават, че пристигат на място 9 минути, след като е получен сигналът. Реанимационните действия продължават над 50 минути.

„В неделя вечерта кацнахме към 00:30 часа, когато чакахме за багаж, което отне поне 45-50 минути, съпругът ми забеляза, че един мъж лежи на земята. Един от пътниците му правеше сърдечен масаж. Имаше двама човека персонал от летището.

Имаше много хора, беше страшно горещо, климатиците не работеха, всички се оплакваха. Нямаше дефибрилатор. Едната дама, която беше до него държеше банка, нещо му вливаха. Линейката дойде по някое време и те помолиха да се сложи параван“, каза Елица Бейска, очевидец на инцидента.

Тя подчерта, че хората са били възмутени и са се скарали с Гранична полиция, че е много топло. „Имаше един испанец до мен, който каза – това, ако беше Испания досега линейката щеше да е дошла и нямаше да се стигне дотук“, добави Бейска.

От летище София уточниха, че разполагат с 24-часов медицински екип, който е конкретния случай се е отзовал веднага. При пристигане на място той е установил, че пътникът не е имал сърдечна дейност, добавиха те. От аеропорта уточниха, че разполагат с три дефибрилатора.

Добавете Вашия коментар

TOP