Мъж от Гоце Делчев, осъден на 15 г. излиза от затвора в Гърция

13 Юни 2023 | 11:40
0 коментара
Криминално
Благоевград
Мъж от Гоце Делчев, осъден на 15 г. излиза от затвора в Гърция

Мъж от Гоце Делчев, осъден на 15 г. за превоз на 11 нелегални мигранти, излиза от затвора в Гърция. С. П. е отправил искане до Окръжния съд в Благоевград да изтърпи остатъка от наказанието си в България.

На 15 ноември 2017 г., в 22 ч., гръцките власти спрели български камион със софийска регистрация. Открили 11 чужденци на трети страни, които нямали право да влизат на гръцка територия. С. П. бил пътник в камиона и обвинението е, че той взел и транспортирал от гръцко-турската граница мигрантите. Получил за „услугата“ по 100 евро от всеки.

С решение, влязло в сила на 18 октомври 2021 г., Тричленен апелативен съд тежки престъпления, Гърция, е наложил на С. П. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за транспортиране от пътник на камион от чужбина за Гърция на чужденци, без право на влизане на гръцка територия. На 1 ноември 2017 г. българинът е бил настанен в затвор в Гърция. Изтърпяната част от наказанието към май 2023 г. е 6 години и 11 месеца.
Аналогичното престъпление по нашия Наказателен кодекс се наказва с 1 до 6 г. затвор.

Съдът приравни наказанието и определи максималното по българското законодателство – 6 г. затвор, което той вече е изтърпял.

Добавете Вашия коментар

TOP