Мъгли в равнините, дневните температури до 12 градуса

07 Декември 2022 | 08:05
0 коментара
Общество
Мъгли в равнините, дневните температури до 12 градуса

Днес ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време, в отделни райони ще има ръмежи. На места, главно в западната част от Горнотракийската низина и около Дунав, мъглата ще е трайна, предаде репортер на БГНЕС.

Жълт код е обявен за 8 области в Северна България заради трайни мъгли. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. Ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, максималните - между 7° и 12°, в София - около 10° .

 

В планините ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък ще има мъгли и преръмявания над Северна България, температурите ще се повишат и ще бъдат между 9 и 14 градуса, за София 12. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP