Мъчи ви главоболие? Ето как да се избавите от него...

13 Октомври 2018 | 17:13
0 коментара
Любопитно

Главоболието е нещо, което засяга много хора по света. 

Болката е остра, пронизваща или пулсираща и винаги е признак на някаква болест или реакция на организма към дадени условия на живот.

Има толкова много неща, които могат да предизвикат главоболие: крайни срокове, досадни колеги, задръствания, спорове. Невероятно, но дори и хубави изживявания могат да станат причина за болки в главата – в медицината дори има термин като „главоболие от сладолед“.

По природа главоболието е отговорът на тялото към физически и емоционален стрес.

Този стрес може да накара мускулите във врата и главата да се съкращават и по този начин да доведат до т.нар. тенсионно (причинено от напрежение) главоболие.

Или може да накара кръвоносните съдове да се свият и по-късно да се разширят, което предизвиква мигрени или главоболия вследствие на промените в кръвното налягане.

А ако синусите ни са запушени или инфектирани, често възникват т.нар. пулсиращи главоболия.

Като изключим дискомфорта, повечето главоболия са временни и доста успешно се поддават на домашно лечение – дори с някои алтернативни средства – извън най-популярните лекарства без рецепта.

Мъчителното главоболие е в състояние да ни извади извън строя. Но преди да посегнем към лекарствата, можем да опитаме няколко лесни метода с домашни средства.

Сок от зеле – пинетео на зелев сок помага при главоболие заради високите количества магнезий и витамин В.

Чай от корен от джинджифил – той помага за разширението на артериалните съдове, като така намалява възпалителните процеси и активира производството на хормони в мозъка, намаляващи спазмите. Потиска също гаденето, което често съпровожда мигрените.

Чай от лайка – От мъчителните болки в главата може да ви спаси чаят от лайка. Той помага за снемане на нервното напрежение, което е причина за главоболието.

Канела – Канела е другото средство, което е ефективно в борбата с мъчителното главоболие. Направете я на гъста паста с малко вода и я нанесете я върху челото и слепоочията.

Мента – Чаят от мента притежава успокояващи свойства, които помагат за потушаване на силната болка в главата.

Лимон – Лимоните са много ефективно средство за овладяване на главоболието, тъй като действат освежаващо и едновременно с това и релаксиращо.

Приемът на топла вода всяка сутрин със сока от 1/2 лимон ще намали интензивността на мигренозните атаки и тяхната продължителност.

Добавете Вашия коментар

TOP