МВР спипа 44-годишна с наркооранжерия

16 Септември 2022 | 13:14
0 коментара
Криминално
МВР спипа 44-годишна с наркооранжерия

Оранжерии за отглеждане на канабис е разкрита в поповско село Долец. Иззети са близо 600 саксии с 27 кг канабис и 2 кг суха тревиста маса от същото наркотично вещество, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Трите високотехнологични оранжерии са изградени във вътрешността на бивш стопански двор в населеното място. Акцията по претърсване на постройката е извършена вчера. Имотът е стопанисван от 44-годишна жена от Попово.

Криминалистите са открили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Оранжериите са били разположени в хале, разделено на три части. Растенията в тях са се намирали в приблизително еднаква фаза на развитие.

При последвало на същия ден претърсване и изземване в дома на същата жена в Попово е намерен пакет със суха тревиста маса – канабис, с тегло 2 кг. В избено помещение към жилището е намерена оборудвана лаборатория без растения в нея.

44-годишната жена е задържана в РУ-Попово. Работата по документиране на случая се осъществява под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Търговище.

Добавете Вашия коментар

TOP