МВР отговори на ППДБ: Разпространяването на неистини омаловажава труда на хилядите служители на реда

05 Април 2024 | 22:07
0 коментара
Политика
България
МВР отговори на ППДБ: Разпространяването на неистини омаловажава труда на хилядите служители на реда
По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях.

Това пише в позиция на МВР, разпространена по повод изявления на лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" след консултациите при президента и представянето на номинираните за служебни министри.

Ето какво пише още в позицията:

Тъкмо обратното. Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията.

Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове.

По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място - резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа.снимка:БТА

Добавете Вашия коментар

TOP