МВР официално: 3 са установените жертви след наводненията - двама мъже и жена

06 Септември 2023 | 13:22
0 коментара
Общество
България
МВР официално: 3 са установените жертви след наводненията - двама мъже и жена

Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена. Няма нови сигнали за изчезнали хора.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия.

 

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас,  заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“.


 

Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а  водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари  участват  и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

Добавете Вашия коментар

TOP