МВР обещава: Закриването на участъка в Добринище няма да се отрази на опазването на реда

02 Август 2022 | 10:42
5 коментара
Криминално
МВР обещава: Закриването на участъка в Добринище няма да се отрази на опазването на реда

МВР отговори на питането на председателя на Общински съвет-Банско Костадин Загорчин относно закриването на полицейския участък в Добринище. Преди месец жителите на курортното градче изразиха своето несъгласие с това намерение на вътрешното министерство и поискаха съдействие от шефа на местния парламент.

От МВР твърдят, че промяната няма да се отрази на оперативната работа на органите по опазване на обществения ред. Загорчин обаче поема ангажимент стриктно да следи дали това ще бъде така и ще реагира своевременно в случай, че закриването на участъка се отрази негативно на ситуацията в Добринище. Защото най-важно е да се гарантира сигурността на гражданите и гостите в курортния град.

В последните години Добринище се превърна в целогодишен курорт поради природните дадености и близостта му с други курорти от национално и европейско значение.

През зимата и през летния сезон тук пристигат на почивка хиляди туристи от страната и чужбина. Досега полицейският участък, макар и трудно поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието на гражданите и гостите на града. Затова местната общност се притеснява от неговото закриване./ilindenpres.bg

Добавени коментари

Ибре публикува:
03 Август 2022 | 00:00
Да за Мацурев оти ако не е депутат край свръши свето, само не знам за кой......
Ха ха публикува:
02 Август 2022 | 23:56
Ха ха те голема работа варшия там, беха го ударили като пазачи на некое ТКЗС
Банско е ГЕРБ! Банско е Мацурев! публикува:
02 Август 2022 | 16:20
Приятели на Банско, мили съграждани! Нашият лидер Александър Мацурев ни предупреди - държавата на Рашков иска да смачка не само ГЕРБ, но и гражданите! Искат да няма полиция по градове и села, за да ни мачкат престъпниците. Да покрепим Мацурев, да подкрепим ГЕРБ! Нека се обеденим и да дадем на Мацурев и ГЕРБ шанс да оправят Банско и държавата ни!
Хахаах публикува:
02 Август 2022 | 12:56
Най-добре
hh публикува:
02 Август 2022 | 11:50
celoto selo da zakriqqq

Добавете Вашия коментар

TOP