МВР: Не пътувайте заради едната софра!

16 Април 2020 | 13:43
2 коментара
Общество

Има безотговорно поведение на някои хора, имам чувството, че не им пука. С тези думи главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов коментира наплива от автомобили през вчерашния ден, които бързаха да напуснат София преди празничните дни.

От полицията призоваха хората да не пътуват „заради едната софра“. Иванов се пошегува, че разбира и тези „на които им е омръзнало да гледат жена си всеки ден“.

Вчера беше страшно на изходите на столицата, допълни главният секретар на МВР. Проверихме на случаен принцип над 9000 декларации и установихме, че 640 лица, които са казали, че отиват на работа, изобщо нямат трудови договори или са регистрирани в бюрата за безработни, съобщи Иванов. И добави: "Кому е нужно това? Лъжем себе си, своите близки, пътуваме си, заразяваме се, и последствията ги виждаме в света какво става. Моят призив е да не се опитвате да заблудите никого, защото така заблуждавате себе си. Когато сме живи и здрави, всеки ден е празник и ни е дар от Бога. Ще имаме време да видим близките си, приятелите си, ще можем да излизаме на заведение и др., но нека накрая не опропастим направеното от 13 март насам".

На този етап няма основание армията да се включи, посочи главният секретар на МВР.

Премиерът беше ясен, когато каза, че има заповед на министър Ананиев и тя трябва да се спазва. Няма да има нова заповед. Четох какво ли не. Затваряли се областните градове. Вчера се юрнаха всички да пътуват, а къде отиват - не знам, подчерта Иванов. Областните градове се напускат, ако имате основателна причина. Повечето предприятия няма да работят, затова мерките за напускане на областни градове ще отпаднат. Хората ще трябва да се приберат, допълни той.

Полицаите на тези КПП-та са там с една цел - да запазят здравето на хората. Те не са там за подигравка, а не да ги лъжем. Още в началото заявихме, че ще бъде извършена проверка. Не се опитвайте да заблудите никого. Заблуждавате само себе си. Останете си вкъщи, бе призивът на главния секретар на МВР.

Добавени коментари

Борчо публикува:
16 Април 2020 | 15:49
В кашчи рачия и салата,сетне сичко е пияно.
Безотговорни публикува:
16 Април 2020 | 13:53
Къде ви отиде акъла и разума ? Смирете се вкъщи ! Изберете Живота ! Аз искам да живея !

Добавете Вашия коментар

TOP