МВР, НАП, БАБХ и РДГ щурмуват Разлог

21 Септември 2022 | 14:14
12 коментара
Общество
МВР, НАП, БАБХ и РДГ щурмуват Разлог

Към момента служители на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград, Районното управление в Разлог, Националната агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната дирекция по горите (РДГ) – Благоевград проверяват 24 обекта на територията на Разлог в рамките на национална специализирана полицейска акция, каза на брифинг директорът на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев, предаде БТА.

Акцията е по линия противодействие на битовата и конвенционалната престъпност в малките населени места, както и закононарушения и спекулации с цените на дървата и пелетите за отопление, с оглед предстоящия отоплителен сезон.

Акцията в област Благоевград започва от Разлог и това не е случайно, посочи ст. комисар Кандев. По думите му причина е характеристиката на района, но акцията ще продължи на територията на цялата област.

В акцията участват 45 служители на ОДМВР – Благоевград, четирима от БАБХ, осем проверяващи служители от НАП и също толкова от РДГ – Благоевград. Сред проверяваните към момента обекти са дърводобивни, дървопреработвателни фирми. Проверки се извършват и в цехове за пелети, както и в търговски обекти, в които се предлагат акцизни стоки.

Към момента има открити акцизни стоки без бандерол в един магазин. В тази връзка е задържано едно лице, посочи директорът на ОДМВР – Благоевград.

В рамките на специализираната акция се проверяват и фирми, и магазини, в които е възможно да има т. нар. „тефтери с вересии“, което предполага по-задълбочена проверка за търговия с гласове, посочи ст. комисар Кандев. Проверяват се и вече добити от гражданите дърва, както и се беседва с тях, дали им е оказвано влияние, разясни ст. комисар Кандев. Проверява се и всеки получен сигнал за лица, занимаващи се с незаконна дейност. Има два случая на телефонни измами по схема, по която измамените плащат за дърва за огрев, които не получават.

Специализираната полицейска акция продължава и през следващите дни в околните населени места, както и на територията на цялата област.

Добавени коментари

Палев публикува:
25 Септември 2022 | 18:59
Па Градо че упраа Разлоч!
Нинга публикува:
22 Септември 2022 | 19:04
Никой нема да арестуваа и да вкараа в затворо оти всички са корумпирани мръсни долни.Нема герб,дпс,бсп и др все еднакви крадливи и лъжливи са.
7115 публикува:
22 Септември 2022 | 13:23
Няма да е лошо,докато са още там полицаите да проверят кой купува гласове за ДПС по Разлог и Баня.В.Д. К.Г.
дуди с големия нос публикува:
22 Септември 2022 | 11:49
Господин Кандев,бойко борисов кажа нас да не не закачаш,оти ние крадеме най-фного !
накол публикува:
22 Септември 2022 | 11:46
Да провераагръменовия,грабчевия,вънджовия,дудук фарфаров исичките извезани крадци от разложко,та и некой от них дакараакъф Бобовдол та да живне градо,па може и сичките в един бус,та да е по-евтино !
Хи-хо Ха-хо публикува:
22 Септември 2022 | 06:19
Само пушек и плашене на всички, които не са от гроб. Дали ще отидат да проверят на Джуровия цеха за алкохол. Не вересиите в кварталните магазинчета.
до "банско е мацурев" публикува:
22 Септември 2022 | 00:26
ма той радев отдавна го купиха от герб бе рожбо..ти на кой свят живееш..обнови си пропагандата,че се излагаш...плюеш срещу свои.
Бегай публикува:
21 Септември 2022 | 22:49
Бегай с тое Мацурев бе, то е по зле и от тия дето са пратени.Банско ако гласува за тое е умрело живо!
Банско е МАЦУРЕВ! публикува:
21 Септември 2022 | 22:33
Приятели! Мацурев - депутат! За да не тормозат Разлог лекетата на Радев!
Косьо публикува:
21 Септември 2022 | 22:28
Някой от вас, ако не е гледал филмът "щурмър" сега е момента...
Разлог публикува:
21 Септември 2022 | 16:52
Време беше да я раздрусаа таа спекула гора колко искаш около нас а нема Драва и пелети.... Има ама тия искаа да налапаа дунята и никой не плаща един лев данък пуста алчност само крадни АМАН.
Ми публикува:
21 Септември 2022 | 15:03
Тива Джордж Клуни ли е?

Добавете Вашия коментар

TOP