МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

15 Декември 2016 | 11:54
0 коментара
Общество
МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР– БЛАГОЕВГРАД

 

1.                  От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград, около 00:10 часа на 15.12.2016г., е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран на ул.“Хр. Чернопеев“ в гр.Благоевград и намиращите се в него: Б.Ю./23г./ от с.Годешево, общ.Сатовча, Р.М./20г./ от с.Слащен, общ.Сатовча и А.Ш./22г./ от Р.Турция. В хода на проверката е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ бяло, прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин. Количеството на веществото е в процес на установяване. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Благоевград. Работата по случая продължава.

2.                  Около 11:10 часа на 14.12.2016г. е получен сигнал за това, че в сградата на Районен съд в гр.Петрич има взривно устройство. След извършена проверка от служители на ГДИН и полицейски служители на РУ-Петрич наличие на взривно устройство и съмнителни пакети не са открити. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

3.                  Сигнал за станало ПТП с материални щети е постъпил, около 16:05 часа на 14.12.2016г. в РУ-Разлог. Лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от Б.Я./46г./ от гр.София, движейки се по ул.“Баненска буна“ в с.Баня, общ.Разлог, е блъснал паркиран лек автомобил „Мицубиши, в резултат на което е нанесъл материални щети по двата автомобила. При инцидента няма пострадали хора. Пробата с техническо средство на Б.Я. е отчела наличие на 1,57 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

4.                  На 14.12.2016г. в  РУ-Сандански е получен сигнал от 75-годишна жена от гр.Сандански за това, че за времето от 09:00 часа до 14:30 часа на същата дата, непознато за нея лице й се представило за полицейски служител и под предлог, че помага за залавяне на телефонни измамници е поискал да постави плик с пари до варел пред жилището си. На потърпевшата е нанесена щета на стойност около 1 300 лева и около 1 590 евро. За случая е уведомена РП-Сандански. Работата продължава.

            ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

            За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

      Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

 

На 14.12.2016г. около 17:13 часа е получен сигнал за пожар в аспирацията към ресторанта на хотел, находящ се в гр.Банско. Погасен от екип на РСПБЗН-Банско. Щети: вентилационна инсталация.

 

15.12.2016г.                                                                         

Добавете Вашия коментар

TOP