МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

15 Март 2023 | 17:47
0 коментара
Общество
Благоевград
МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

 

1.     От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

На 14.03.2023 г. във вила в с. Нова Ловча, общ. Хаджидимово, от криминалисти при РУ-Гоце Делчев е намерено и иззето около 261 грама бяло прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 47-годишен мъж от гр. Гоце Делчев. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

В сутрешните часове на 13.03.2023 г. в частен дом в гр. Благоевград, от органите на реда е открита около 0,80 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 44-годишният обитател на жилището. Образуван е заявителски материал.

Около 14:30 часа на 14.03.2023 г. в района на парк „Ловен дом“ в гр. Благоевград, от органите на реда е проверен 22-годишен албански гражданин, у когото е открита цигара, съдържаща около 0,76 грама канабис. В хода на работата по случая е проверено и жилище в града, където е намерена кутия, съдържаща 0,33 грама канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

След извършена, около 20:00 часа на 14.03.2023 г. в района на ул. „Детелина“ в гр. Благоевград, проверка на 33-годишен благоевградчанин, в джоб на дрехата му е намерен плик, съдържащ около 1,6 грама канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

2.     В следобедните часове на 14.03.2023 г. на ул. „Димо Хаджидимов“ в гр. Белица, от полицейски служители на РУ-Разлог е спрян лек автомобил „КИА“. В хода на извършената проверка е установено, че автомобилът е с поставени регистрационни табели, които са издадени за друго МПС, а 48-годишният му водач от гр. Белица не притежава свидетелство за управление на МПС. Образувано е досъдебно производство.

 

3.     Около 23:10 часа на 14.03.2023 г. на ул. „Митрополит Борис“ в гр. Благоевград е проверен лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 43-годишен благоевградчанин. От органите на реда е установено, че автомобилът е с прекратена регистрация. За случая е уведомена РП-Благоевград.

 

 

4.     На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

 

На 14.03.2023 г. около 14:00 часа в района на разклона за с. Баня, общ. Разлог, товарен автомобил „Пежо Боксер“ с 58-годишен водач от гр. Разлог, завивайки на ляво за навлизане в крайпътна територия не е пропуснал автобус „Ивеко“, който се е движил зад него и е допуснал ПТП. С контузия в областта на гръдния кош и корема е пострадала 68-годишна пътничка в автобуса, която е настанена за наблюдение в МБАЛ-Разлог. На водачите са направени проби за употреба на алкохол, които са отрицателни.

 

На 14.03.2023 г. около 15:30 часа на пътя между гр. Петрич и гр. Сандански, лек автомобил „Опел Корса“ с 62-годишен водач от с. Склаве, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост се е ударил в еластична ограда и се е преобърнал на пътното платно. В резултат на инцидента, със спукан далак е пострадал 54-годишен пътник в автомобила, 

който е настанен за лечение в МБАЛ-Петрич. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна. 

 

  1. Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК е образувано, след като около 00:05 часа на 15.03.2023 г. в с. Годешево, общ. Сатовча, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“ и с техническо средство е установено, че 26-годишният му водач от същото село шофира с наличие на 2,36 промила алкохол в издишания въздух.

Добавете Вашия коментар

TOP