МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

17 Февруари 2023 | 14:49
0 коментара
Общество
Благоевград
МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

 

  1. На 16.02.2023 г. около 12.40 часа в РУ Сандански е получена информация от Спешен център в града за прието за лечение лице със срязана лява ръка. Полицейски екип е посетил центъра и установил, че е пострадал мъж на 35 години от Сандански, служител във фирма в село Лешница, който е пострадал при работа с дървообработваща машина като е контузил лявата си ръка в областта на китката. Пострадалият е транспортиран в „Пирогов“ с фрактура без опасност за живота. Случаят е докладван в прокуратурата, а в полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 134, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.
  2. На 16.02.2023 г. около 14.00 часа в приемната на село Ново Делчево към Участък Катунци на РУ Сандански е получен  сигнал от 48-годишна жена от с. Дамяница, общ. Сандански, която съобщила за отправени заплахи за живота и от страна на нейния бивш съпруг. Установено е, че заплахите са изпратени по електронен път от телефона на сина на потърпевшата. Полицейски служители са издирили и задържали за 24 часа бившия съпруг на жената, който е на 47 години от гр. Сандански. За случая е уведомена прокуратурата, а в РУ Сандански е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 1 от НК.
  3. На 16.02.2023 г.  в РУ Банско е получен сигнал от 36 годишен гражданин на Израел, който съобщил за извършена кражба от търговски обект в града. На 15.02.2023 г. около 17.00 часа потърпевшият е посетил магазин на ул. „Пирин“ в курортния град, откъдето неизвестно лице е откраднало раницата му, в която е имало 2000 евро, сребърна гривна на стойност около 1000 евро, две кредитни карти и др. вещи.  Полицейски екип е посетил търговския обект, установено е, че раницата е била оставен на втория етаж в обекта, откъдето неизвестно лице я взема. Предприети са действия по издирването на извършителя. Уведомена е прокуратурата, в районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК.
  4. На 16.02.2023 г. около 00.20 часа в РУ Гоце Делчев е получен сигнал, че 65- годишен мъж от Гоце Делчев, таксиметров водач, е пострадал при нанесен му побой на ул. „Кавала“ в с. Мосомище, общ. Гоце Делчев. Минути по-рано неизвестно лице е нанесло удари в главата на мъжа, който е получил контузни рани и хематом по лицето. Настанен е в МБАЛ за лечение. След проведени мероприятия полицейски служители са установили лице на 48 години от с. Мосомище, което е съпричастно към деянието. Предприети са действия по издирването на лицето, което към момента се укрива. Уведомена е прокуратурата, води се досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 1 от НК.
  5. На 16.02.2023 г. около 20.50 часа при ясно време и сух асфалт, на пътя между гр. Хаджидимово и с. Копривен, възниква ПТП. Правоспособна водачка на 20 години от гр. Гоце Делчев управлява лек автомобил „Нисан Примера “  и на десен завой излиза от пътното платно като се преобръща. В резултат на инцидента е пострадала 17-годишна пътничка в автомобила, която е с охлузвания по главата и натъртвания по тялото. Прегледана е в медицинско заведение и е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката на автомобила е отрицателна. За инцидента е изготвена докладна записка.
  6. На 16.02.2023 г.  около 09.40 часа при ясно време и сух асфалт на бул. „Гоце Делчев“ в гр. Гоце Делчев възниква ПТП. Правоспособен водач на 30 години от същия град управлява товарен автомобил „Рено Канго“ и поради недостатъчен контрол над управлението блъска спрелия пред него на пътното платно лек автомобил „Грейт уол Хувър“, собственост на МВР. При инцидента са пострадали водачът на „Рено“-то, който е получил контузия на главата, прегледан е в болнично заведение и е освободен за домашно лечение без опасност за живота и 42 – годишен мъж от Гоце Делчев, който е бил пътник на предната лява седалка в другия автомобил, който е с контузия на долен ляв крайник. След медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите на водачите за алкохол са отрицателни. В РУ Гоце Делчев е изготвена докладна записка за случая..
TOP