МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

04 Ноември 2022 | 10:28
0 коментара
Общество
МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

 

На 03.11.2022 г. в гр. Благоевград, криминалисти от областната дирекция са задържали 28-годишен благоевградчанин, у когото открили около 1,93 грама канабис и 39-годишна жена от града, у която намерили около 4,22 грама канабис. От полицейските служители са предприети незабавни действия, в резултат на които е задържан 33-годишен мъж от Благоевград, който разпространил наркотика. В обитаваното от него жилище те открили: електронна везна, около 16 топчета, съдържащи общо около 33,6 грама канабис и полиетиленов плик, съдържащ около 797 грама зелена тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая са проверени три адреса и шест автомобила, като общото количество на намерения канабис е около 836,75 грама и е иззета сумата от около 8 240 лева. Уведомена е ОП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

 

На същата дата в с. Махалата, общ. Струмяни, от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка на къща и прилежащо към нея дворно място с оранжерия, като в оранжерията са открити няколко стръка суха тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 100 грама. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

  1. На 03.11.2022 г., от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на стоки, носещи запазени търговски марки, без разрешение на правоносителя.

 

Входа на акцията, в гр. Благоевград е проверен магазин за продажба на  чанти и обувки, в който са намерени и иззети: около 23 чифта маратонки, около 51 бр. чанти и портмонета и шест шапки.

В магазин за дрехи в гр. Гоце Делчев, от органите на реда са открити около 25 бр. спортни комплекта, носещи запазени търговски марки, без разрешение на правоносителя.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

 

  1. Полицейски служители на РУ-Петрич работят по получено съобщение за това, че между 18:00 часа на 01.11.2022 г. и 11:00 часа на 03.11.2022г. в местността „Мочура“, землище на гр. Гоце Делчев е извършена кражба на шест агнета и шест овце от помощна учебна база на професионална гимназия в гр. Гоце Делчев. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

 

  1. Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК е образувано, след като около 00:10 часа на 04.11.2022 г. в района на ГКПП-Кулата при влизане в България, 64-годишен мъж от гр. София е управлявал товарен автомобил „Рено Магнум“ с наличие на 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Добавете Вашия коментар

TOP