МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

14 Април 2022 | 18:35
0 коментара
Криминално
МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. След проведени издирвателни мероприятия във връзка с извършена, на 12.04.2022 г.,  кражба на сумите от около 220 евро и около 650 лв. от мъжко яке, оставено на стол в заведение за хранене в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич са установени и задържани 50-годишен от гр. София и 54-годишен от гр. Мездра. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.
  2. През вчерашния ден, от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка на жилище в гр. Сандански, обитавано от 21-година жена от гр. София. В една от стаите на дома, органите на реда открили стъклен буркан, съдържащ около 86 грама суха, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.
  3. Полицейски служители на РУ-Сандански работят по получен сигнал за извършена, в следобедните часове на 12.04.2022 г., кражба на сумата от около 3 700 лв. от заведение за хранене в гр. Сандански. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно поризводство.
  4. Около 09:16 часа на 13.04.2022 г. в с. Ново Делчево, от полицейски служители на РУ-Сандански е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Мареа“, управляван от 44-годишен мъж от гр. Сандански. В хода на проверката, с техническо средство е установено, че водачът на автомобила шофира с наличие на 1,56 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.
  5. На тел.112, около 04:20 часа тази сутрин е получен сигнал за това, че 28-годишен чужд гражданин, във видимо нетрезво състояние, е отправил заплахи, че ще взриви хотела, в който е настанен в гр. Банско. От незабавно пристигналите на място полицейски служители мъжът е задържан, а след извършена проверка на стаята му не са открити взривни вещества и материали. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP