МВР: Информационен бюлетин за възникнали проишествия в област Благоевград

18 Септември 2015 | 12:45
0 коментара
Общество
МВР: Информационен бюлетин за възникнали проишествия в област Благоевград

 

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР– БЛАГОЕВГРАД

 

  1. В момент на събиране на реколта от канабис, от полицейски служители на РУ-Сандански, е задържан В.У./22г./ от гр.Мелник. Лицето е задържано около 06:00 часа на 17.09.2015г. в хода на извършена проверка в нива, находяща се в землището на с.Сугарево. В резултат на проверката, от полицейските служители, са открити и унищожени около 78 кг. канабисови растения. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.
  2. През изминалото денонощие, на територията на област Благоевград, са станали следните ПТП:

На 17.09.2015г. около 15:40 часа в района на пътя от с.Ново Делчево, общ.Сандански и пътя за с.Левуново, общ.Сандански, лек автомобил „Форд Фиеста”, управляван от К.П./55г./ с.Джигурово, общ.Сандански, движейки се в посока от с.Ново Делчево към гр.Мелник, не пропуска и се удря в лек автомобил „Опел Астра” с 34-годишен водач от гр.Петрич, движещ се по път с предимство от гр.Петрич към с.Ново Делчево. Вследствие на инцидента, с натъртване в областта на ляв крак е пострадало момиче на 15 години от с.Склаве, което е пътувало в лекия автомобил „Опел Астра”. След извършен медицински преглед пострадалата е освободена за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в кръвта на водачите са отчели: отрицателен резултат за водачът на лекия автомобил „Опел Астра” и наличие на 0,70 промила за водачът К.П.

На 17.09.2015г. около 13:00 часа в с.Бело поле, общ.Благоевград, товарен автомобил „Астра” с 44-годишен водач от гр.Симитли, изкачвайки земен скат е попаднал на мек участък, вследствие на което се преобръща странично на дясната си страна. С порезна рана на главата е пострадал водачът на автомобила, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Направената проба за наличие на алкохол е отрицателна.

На 17.09.2015г. около 21:50 часа на ул.”Димитър Солунски” в гр.Благоевград, лек автомобил „Опел Астра” с 24-годишен водач от гр.Благоевград, движейки се с несъобразена с пътната обстановка скорост, на дясна крива излиза от платното за движение и се блъска в крайпътно дърво, след което отскача и се спира на отсрещния тротоар. Без опасност за живота са пострадали: водачът на автомобила, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград и спътникът му на 24 години от гр.Благоевград, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

  1. Около 17:45 часа на 17.09.2015г. в РУ-Сандански е получено съобщение от 82-годишна жена от гр.Сандански за това, че за времето от 16:00 часа до 17:00 часа на същата дата, е получила телефонно обаждане от непознат за нея мъж, представил се за внукът й, който й поискал сумата от около 2 200 лв. за получаване на документи. Жената е предала на непознат за нея мъж сумата от около 900 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. 

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Добавете Вашия коментар

TOP