Музика и награди в Деня на Европа в Благоевград

09 Май 2023 | 15:34
0 коментара
Култура
Благоевград
Музика и награди в Деня на Европа в Благоевград

С емоционална церемония по награждаване завърши конкурсът за изпълнение на песен „Споделено с приятели в Деня на Европа“, организиран от Областен информационен център – Благоевград и Радио Благоевград. Радостни усмивки, музика и добро настроение изпълниха фоайето на зала „П. Яворов“, а поводът – 9 май – Ден на Европа и 50-годишният юбилей на Радио Благоевград.

38 изпълнения се включиха в надпреварата, която стартира на 18 април и беше подкрепена от Община Благоевград и Регионално управление на образованието – Благоевград. Деца от 1 до 4 клас показаха таланта си с изпълнения на песни на български език, заложени в учебната програма. В надпреварата се включиха ученици от градовете Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Разлог, Кресна и селата  Елешница и Бел камен. Те участваха в надпреварата с песни от различни жанрове на музиката, всички обаче изпълнени с огромен ентусиазъм и желание за победа.

Желая Ви здраве! Учете се, бъдете добри и много щастливи! Благодаря Ви за радостта, която ни доставихте и за усмивките, които ни донесохте в този празничен ден!“. С тези думи кметът на община Благоевград г-н Илко Стоянов се обърна към номинираните  за призовите места ученици от Благоевград, Банско и Сандански.  Гости на събитието бяха още зам.-кметът на Благоевград г-жа Мария Петрова, директорите на дирекция „Европейски проекти и програми“ и „Култура, спорт и туризъм“ – г-жа Мария Грозданова и г-жа Силвия Домозетска, директорът на Радио Благоевград г-жа Рина Далева, представители на Регионално управление на образованието и много гости.

Управителят на ОИЦ – Благоевград и член на оценителната комисия в конкурса Бисер Младенов също благодари на всички ученици и техните преподаватели за участието им и отличното представяне. „Много сме горди, че благодарение на тези прекрасни ученици имахме възможността да покажем колко талантливи деца растат в Благоевградска област“, коментира той.

След обстойно прослушване на всички изпратени изпълнения 5-членна оценителна комисия, съставена от известни имена в областта на певческото и музикалното изкуство, отличи четири изпълнения, които бяха класирани на призовите места.

Третото място в конкурса „Споделено с приятели в Деня на Европа“ заеха учениците от 2 А, 2 Б и 2 В клас в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ – град Банско с изпълнението си на песента „Тръгнала е Дена“. Младите певци, под акомпанимента на учителя си г-н Марин Бърдарев, вдигнаха настроението още в самото начало на церемонията и поставиха началото на един истински празник. Децата от Банско получиха грамота за отлично представяне в конкурса и аудио система за караоке.

Второто място, с абсолютно равен брой точки от оценителната комисия, си поделиха 1 А и 2 Б клас на СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград. Изпълненията им на песните „Крокодил“ и „Миши късмет“ донесоха и на тях грамоти за отлично представяне в конкурса и аудио система за караоке, която обещаха да ползват заедно за още много песни и веселие.

Единодушно и безапелационно 5-членното жури определи за победители в конкурса „Споделено с приятели в Деня на Европа“ учениците от 3 А клас  във Второ ОУ „Христо Смирненски“ – град Сандански. Те спечелиха първото място с изпълнението им на песента „Еко песничка“. Освен грамота за отлично представяне и аудио система за караоке, големите победители получиха и специална награда – звукозапис и излъчване в ефира на Радио Благоевград на песента „Ало, ало слънчице“, чийто автор Доно Цветков също поздрави победителите в конкурса. Наградата беше връчена от директора на Радио Благоевград г-жа Рина Далева.

Областен информационен център – Благоевград и Радио Благоевград връчиха грамоти за участие и достойно представяне в конкурса „Споделено с приятели в Деня на Европа“ на всички участници, изпратили свои изпълнения за надпреварата.

Добавете Вашия коментар

TOP