Мутафчийски си прави селфи за 4000 лeва

18 Февруари 2021 | 13:03
0 коментара
Любопитно

Само преди дни от Сдружението на заведенията в България обявиха две категории награди за снимки с председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и здравния министър Костадин Ангелов.

От сдружението призоваха хората да си отварят очите и да уловят момента, в който едни от основните противници на отварянето на заведенията са отишли на ресторант.

Повод за обявената награда са получени сигнали, че двамата ходят на такива места, обясняват от организацията.

Днес тази "закачка" се превърна и в тема на традиционния брифинг за ситуацията с COVID-19 в Министерския съвет.

Една маса за преговори е невъзможна

"Прочетох това, което се случваше в медиите. За пореден път се изненадвам от оригиналността на въпросната асоциация. Те се опитаха да превърнат това в бутафория. Именно затова разбирате защо няма да седнем на една маса да водим разговори. Ние боравим с числа. Нашата цел е да запазим здравето и живота на българските граждани. Не се стремим да утежним ситуацията или пък да противопоставяме работещите в този сектор", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

"Със сигурност тези хора трябва да започнат да работят, но е много важно да започнат да работят здрави. По отношение на наградата - такава снимка няма, няма и да има. Много ясно си спомням, че последният път, когато съм бил на заведение, беше месец преди те да бъдат затворени. Художественото майсторство може да стигне до ненадмините граници", допълни още той.

"Такава снимка не може да има", категоричен бе и ген. Мутафчийски. "Сами разбирате, че в България 4000 лева....не зная как още не са измислили вече някаква фалшива снимка. Чак ми идва аз да ида да се заснема, за да взема наградата за себе си", допълни иронично и шеговито той, но запази студеното изражение, с което отговаря на въпроси.

А ето какво бе и предложението на Сдружението на заведенията:

"100 лв. кеш и още 900 лв. под формата на ваучери за заведения за първия човек, който ни изпрати доказателствен материал, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или началникът на "нощ" генерал Мутафчийски нарушават собствените си заповеди и посещават ресторанти или друг тип заведения.

Смятаме, че именно те би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното. Напомняме, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но дори и това не би следвало да бъде оправдание за тях, ако все пак слуховете излязат верни.

Важно: за доказателствен материал ще се считат единствено снимки или клипове, на които присъства министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или генерал Мутафчийски, в ресторант или друг тип заведение, на които ясно се вижда, че датата на въпросния материал е от началото на забраната за работа на заведенията!

Втора награда: 100 лв. кеш и 400 лв. под формата на ваучери за доказателствени материали с участието на доцент Кунчев, професор Балтов или професор Кантарджиев.

Всички снимки или клипове трябва да бъдат изпратени на нашия имейл: [email protected]

Първият, изпратил доказателство за нарушение на забраната, автоматично печели обявената награда".

Добавете Вашия коментар

TOP