Мутафчийски: България се катери към следващия си пик на заразата

26 Април 2020 | 12:50
0 коментара
Общество

"Очакванията за разпространениета на заразата около Великден са базирани на математическите модели и изследванията в ретроспективен план, уточни още Мутафчийски. Според тях България вече е преживяла пик в началото на април, последвако е снижаване и в момента България се катери към следващия си пик, каза началникът на щаба".

"Щабът има задача да поднася обективна информация на правителството и премиера и съобразено с нея - премиерът взима решение" допълни ген. Мутафчийски. 

56 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие. Това заяви преди минути председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния си брифинг в Министерския съвет, който започна в 8,00 часа.

Така общият брой на заразените с COVID-19 в България вече e 1290. 205 са излекуваните.

"Починали за денонощието - 1 мъж на 81 години във ВМА с множество придружаващи заболявания. 55 са общо починалите", каза той. 

В София 22 случая, от които хоспитализирани са двама, в Кюстендели - 13 случая, там има ново огнище, 12 - Дупница, Видин - 5, без медициснки персонал. 3 нови случая на деца - в Дупница на 5 и 7 години и във Видин също момиче.

Добавете Вашия коментар

TOP