Мустафа Шайгов: Роднини на кандидат-кмета Радослав Ревански ме пребиха, защото съм бил човек на Муса Палев

18 Октомври 2015 | 08:35
0 коментара
Общество
Мустафа Шайгов: Роднини на кандидат-кмета Радослав Ревански ме пребиха, защото съм бил човек на Муса Палев

Роднини на кандидат-кмета на община Белица Радослав Ревански ме пребиха, защото съм бил човек на Муса Палев и не сам от ДПС. Това каза пред рпортер на Pirinsko.com Мустафа Шайгов кметски наместник на белишкото село Гълъбово.

53-годишният Мустафа Шайгов е пребит жестоко в събота вечерта по време на партийно събрание на ДПС в село Лютово.

По думите му той е пребит от 6-7 млади мъже от село Бабяк и вуйчото на кандидат-кметът на ДПС за община Белица Радослав Ревански. Екшънът се разиграл пред очите на досегашните кметове и претенденти за нови мандати на селата Орцево, Кузьово и Палатик.

"Събранието започна час-два по-рано в партийния офис с участието на Радослав Ревански. Той си каза думите, след това почерпи всички, които се бяхме събрали и тръгна за друга среща.  Имам чувството че всичко бе планувано. Един младеж от съседната маса дойде при мен и ми каза: Ти какво правиш тук? Твойто място не е тука. Ти работиш срещу ДПС и срещу нашия кандидат за общински кмет, след което бях свален на земята и пребит като куче. Не помня нищо, бях в безсъзнание с разбита глава и ритан до припадък", разказа възмутен потърпевшият Мустафа.  

Според него, младежите посегнали до крайности, защото бил привърженик на независимият кандидат за кмет на община Белица Муса Палев.

"Цял живот работя за ДПС, а какво стана – сега изядох боя от моята партия. 20 години съм кмет, никой не ме е напсувал, никого не съм обидил, а сега, на 53 години, станах за срам пред децата ми“, допълни Шайгов

Той е категоричен, че вуйчото (дайчото) на Радослав Ревански, Мустафа Бильов, Шехмедин Бъсков и Корчов се изживяват като негова лична охрана. Обикалят селата и плашат хората, за да гласуват за Ревански.

"На сутринта Ревански лично ми се обади да ми се извини. Оправда ги, че са били пийнали, но на мен обидата не ми е минала“, не скри огорчението си Мустафа.

Той не може да си обясни с какво е предизвикал агресията на младежите, които го обвинили, че не работи достатъчно усърдно за ДПС.

Пострадалият мъж има синини и охлузвания на гърба от ритниците. Има и белег на главата. За инцидента е пуснал жалба в Районно полицейско управление в гр.Белица, извадил е медицинско свидетелство и ще си търси правата в съда.

Pirinsko.com потърси за коментар кандидат-кметът на ДПС Радослав Ревански, който каза: "Това е битов инцидент и не бива да се свързва нито с моето име, нито с ДПС, нито с която и да било друга партия, нито с предизборната кампания. Надявам се органите на реда да разнищят случая и да излезе обективната истина".

Според него скандалът не е провокиран заради политика. Той призова всички жители на община Белица по време на кампанията да бъдат толерантни и да не правят от всяко нещо политика.

Битката за кмет на община Белица става страшна, особено след като в нея се впусна и бившият губернатор Муса Палев, който е сериозна заплаха за ДПС в района. Палев е независим кандидат за кмет, но със силна поддръжка от местните хора. Започна се сериозна война, която минава, както стана ясно и през физически сблъсъци и то в средата на кампанията.

Полицията започва проверка и по сигнал, в който жена твърди, че докато я преглеждал докторът на село Краище я карал да се кълне върху корана, че ще гласува за кандидата на ДПС.

Мустафа Шайгов: Роднини на кандидат-кмета Радослав Ревански ме пребиха, защото съм бил човек на Муса Палев

Добавете Вашия коментар

TOP