Мустафа Карадайъ: Тези избори са най-важните от 1989 г. насам

16 Февруари 2021 | 11:40
0 коментара
Политика

Тези избори са най-важните от 1989 година насам. Този извод направи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред ЦИК, малко след като той и колегите му внесоха документите на партията за регистрация. 

„Току-що внесохме документи за регистрация за участие в предстоящите избори на 4 април. Много важни избори за България. Тези избори ще определят посоката за развитие на България: доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме.

За да развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка - а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, допълни той.

На въпрос на кои партии и коалиции гледат като на потенциални коалиционни партньори, Карадайъ посочи, че от ДПС имат ясна програма за ускорено догонващо развитие на България.

„Последните 4-5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата на база партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление, това не се случи, но от друга страна за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети, които повтаряме 4-5 години, са вече приоритети на ЕС и щем, не щем, ние като част от ЕС трябва да ги реализираме и в България. Всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и догонващо и споделя и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, посочи той.

По повод обръщението на Ахмед Доган преди няколко дни Карадайъ коментира следното:

"Мисля, че г-н Доган много точно и ясно в неговото обръщение каза това, което имаше да каже. Тълкуването на думите на Доган го оставям на всеки един, който чете обръщението“, лаконично заяви председателят на ДПС. 

С регистрацията на ДПС в ЦИК броят на регистрираните партии и коалиции става 22. Вчера имаше масово подаване на документи и за регистрация пристигнаха 5 партии - КОД, "Атака", ВМРО, русофилите на Александър Малинов и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Крайният срок е 17-и февруари, 17 часа

Добавете Вашия коментар

TOP