Мустафа Карадайъ: Избори веднага!

02 юли 2022 | 09:51
1 коментара
Мустафа Карадайъ: Избори веднага!

Избори веднага!

Така отговори Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ на въпроса кое от двете - избори или кабинет с Асен Василев е по-добре за България. Председателят на ДПС беше гост в студиото на "Панорама".

Политика, основана на омразата, противопоставянето, разделението, виждаме как поражда различни конфликтни ситуации дори в краткото време на това правителство, обясни той.

Ние не само сега, от доста време говорим, че България има нужда от ценностно хомогенно евроатлантическо мнозинство или правителство. С омраза и противопоставяне може да се включи човек в политиката и властта, но с омраза не може да се управлява, смята председателят на ДПС.

Видяхме един парадокс – опозицията приема бюджет, така беше сега, така беше и на предишния бюджет, обясни той.

Карадайъ коментира и темата с изгонването на руските дипломати.

Според нас никой не може и не бива да ни поставя ултиматуми като държава. Дипломати, които застрашават националната сигурност на България, трябва да бъдат гонени, независимо от броя им, подчерта лидерът на ДПС.

Карадайъ обаче допълни: "Аз снощи присъствах в НС, където чух едни много тревожни неща за целта и за начина, по който се е случило това, затова сега би било по-добре да се запознаем със стенограмата. Бяха и 4-5 души, които са участвали във въпросния съвет и никой не опроверга целта, защото една е темата за дипломати, които вредят на националната сигурност, съвсем друга е изказаната тема."

Карадайъ влезе в спор с друг от гостите в студиото - финансовият министър в оставка и предложен за премиер Асен Василев от "Продължаваме промяната".


Ахмед публикува:
02 юли 2022 | 13:18
Я си го начукаи бе педал Ревански

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?