Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

05 Август 2022 | 14:50
5 коментара
Политика
Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

"Движението за права и свободи" ще се яви самостоятелно на изборите. Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след заседанието на Централния съвет на партията.

„Декларация няма да имаме на днешното заседание на централния съвет. Като централният ни съвет мина по следния дневен ред: Анализ на актуалната политическа информация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет на централния ни съвет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите“, допълни Карадайъ.

Ръководителят на Централния изборен щаб ще председателят на партията, като в него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

"Най-важното решение е, приема процедурни правила и критерии за предстоящите избори. Имаме един основен критерий, избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма. Единствената промяна, която имаме от други избори, е датата и сроковете", заяви Карадайъ.

„Като политици в България, ние не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство: Европейския съюз и НАТО ние имаме партньори и съюзници. Освен това ние имаме съседи и международна и геополитическа дейност, независимо дали сме на власт или в опозиция. Ние безспорно трябва да се виждаме и имаме партньори, с които се виждаме", отговори Карадайъ на журналистически въпрос доколко е била важна срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Политическото ръководство е много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност и към България в този процес", каза още Мустафа Карадайъ.

„Мисля, че от 2009 г. ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката като много точно и ясно сме дефинирали какво визираме под това. Призивът ми е към всички симпатизанти на ДПС и всички структури много сериозно и отговорно да се отнесем към тези избори, защото България има нужда от ДПС, ако щете дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите”, коментира Мустафа Карадайъ.

Добавени коментари

Коко публикува:
05 Август 2022 | 22:26
Ами закуските са евроатлантика, не посещенията в Истанбул многознайко. Трябва ясно да покажеш кой си! Не е нито страшно нито ненормално че си мюсюлманин, но бъди българин. Този играе добре подлогата.
Коко публикува:
05 Август 2022 | 22:22
Интересно, коя е твоята Евро атлантическа родина или нямаш такава.
Въведете име... публикува:
05 Август 2022 | 16:06
До :коко, Ти си като папагал, защо ме питашни другите "лидери", коо са техните родини, А? Кой, кой управлява , през посолства на закуски, вечеринки и разходки, А? Като се интересуваш от политика и партии, питай и другите, защо мълчиш, А????
Да! Самостоятелно. публикува:
05 Август 2022 | 15:18
Самостоятелно с Ердоган! Колко рейса от Турция пазари да дойдат за изборите?
Коко публикува:
05 Август 2022 | 14:54
Интересно, коя е твоята Евро атлантическа родина или нямаш такава.

Добавете Вашия коментар

TOP