Мусатафа Карадайъ, ДПС: Борби, интриги и замерване с компромати

16 Май 2023 | 16:02
1 коментара
Политика
България
Мусатафа Карадайъ, ДПС: Борби, интриги и замерване с компромати

В момента сме свидетели на вътрешни борби, интриги и замерване с компромати в една от институциите, която трябва да вдъхва доверие и надежда за справедливост. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти. Коментарът му е по повод политическата ситуация в страната и случващото се в съдебната система. 

Той участва във форума „ЕС се среща с Балканите“ (EU Meets the Balkans), организиран от Европейския либерален форум, подкрепен от партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България. 

Според Карадайъ „тези компромати не са подготвени от вчера за днес“ и някой ги е подготвял във времето.

"Което означава, че някой е живял с намерението да създава криза в институцията, криза в системата", коментира той. 

По думите му в момента наблюдаваме политици, които вместо да се ангажират с преодоляването на кризите и решаването на проблемите на хората и на държавата, по-скоро с поведението си довеждат до допълнителни и нови кризи. "Като политици трябва да намерим онази доза на съгласие в тази кризисна ситуация и поне да стабилизираме институциите и държавата в тази кризисна ситуация", изтъкна Карадайъ. 

Лидерът на ДПС попита кое ще се промени, ако отидем на шести поредни избори. "Структурата на Народното събрание, аз твърдя, че ще бъде сходна", заяви той. И добави: „Защото българският народ е мъдър“. След 12 години еднолично управление, българският народ за пети път ни казва – няма да овластим никого еднопартийно или еднолично да управлява страната. Гласът е от нас, ще гласуваме за вас. Ваше е задължението да отидете в НС с разум, отговорност, диалог, да намерите формулата за преодоляването на политическата криза, без което няма как да се преодолеят останалите кризи“. 

Карадайъ отбеляза, че са нужни отговорни хора в политиката и първата политическа сила носи най-голяма отговорност за преодоляване на политическата криза.

„Това е ГЕРБ в тази ситуация и в един момент какво наблюдаваме - вторите казват: "на нас ни се полага властта и вие сте длъжни нас да ни имплантирате по някакъв начин във властта", посочи Карадайъ.

Според него позицията на „Възраждане“ е избори докато имат самостоятелно мнозинство, за да направят самостоятелно правителство и няма да подкрепят никого. "И вторите няма да бъдат подкрепени от „Възраждане“, а и самите втори не искат „Възраждане“, коментира той.

„От друга страна въпросните втори коментират втория мандат и казват "ние няма да правим нищо и няма да участваме в нищо, което се подкрепя от ГЕРБ“, коментира Карадайъ.

По думите му, ако се съберат броят депутати на ГЕРБ, ДПС и Възраждане, правят около 140 души.

„Тези умни и красиви, които дойдоха отнякъде, каква им е формулата?“, попита лидерът на ДПС. 

Според него вече никой не се интересува от това, какво искат българските избиратели, българският народ. 

Относно решението на БСП да прекрати разговорите с ГЕРБ за първия мандат, Карадайъ отбеляза, че не е наясно с мотивите на левицата. 

Карадайъ допълни, че днес следобед от 16:00 ч. ще се проведе заседание на Централно оперативно бюро на партията.

Източник: БТА, Елена Николова

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
01 Август 2023 | 14:06
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP