МС: Управляващите са летели до Разград с "Авиоотряд" 28

19 Май 2015 | 07:28
0 коментара
Общество
МС: Управляващите са летели до Разград с Авиоотряд 28

Вертолетът, с който министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов са пристигнали в Разград в петък, е на "Авиоотряд" 28.

Това отговориха на запитване на Нова ТВ от пресслужбата на Министерския съвет във връзка с транспортирането на членове на кабинета до Разград в петък.

"Стойността на полета е 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били извършени за пътуване на премиера и министъра в кортеж", уточняват от МС.

Според отговора премиерът не е присъствал на мача на "Лудогорец", състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион "Лудогорец Арена".

"Премиерът и министрите бяха гости на община Разград, която реализира проекта", допълват от МС.

"Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар", допълват отговора си от правителствената пресслужба.

В петък се появиха съмнения, че премиерът заедно с министър Горанов са пристигнали в Разград с военен хеликоптер въпреки скандалите около правителствените полети през първия мандат на ГЕРБ.

Източник: NovaNews.bg  

Добавете Вашия коментар

TOP