МЯСТО ЗА ЦЕНИТЕЛИ! Духът на Италия оживя в новооткрития Borghese ristorante в Благоевград

22 Октомври 2023 | 15:44
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
МЯСТО ЗА ЦЕНИТЕЛИ! Духът на Италия оживя в новооткрития Borghese ristorante в Благоевград
От XV век представителите на влиятелната фамилия Боргезе заемали всички най-важни длъжности в Рим. Дори тронът на папата под името Павел V е превзет от Камило Боргезе през 1605 г. Той работи в тясно сътрудничество с племенника си Сципион Боргезе, превръщайки го във велик кардинал, който се смята за основател на известната вила „Боргезе“ и създател на най-богатата колекция от произведения на изкуството в Италия. Сега се нарича галерия „Боргезе“, поразителна с уникални статуи, картини и прекрасна заобикаляща го градина, която безспорно е една от най-красивите във Вечния град. Това е не само най-големият парк в Рим, но и един от най-живописните, създаден за кардинал Боргезе в началото на XVII век…

На 14 октомври отвори врати Borghese ristorante в Благоевград, за да посрещне гостите си с меню в духа на най-добрите италиански кулинарни традиции и оригинални рецепти. Шеф готвачите, преминали обучение в Неапол и Болоня, подготвят истинска гастрономична академия от вкусове с подбрани оригинални продукти от южните райони на Италия. Менюто е адаптирано към ценителите на изтънчения вкус и висшия пилотаж в оригиналната италианска кулинария, нещо наистина различно, стилно и неповторимо вкусно, характерно за Рим, Венеция Милано. Гостите ще се насладят на специална селекция вина и алкохол от сертифицирани сомелиери.

Дизайнерска интериорна атмосфера, реализирана от международна компания, изпълнителка на проекти на едни от най-луксозните ресторанти в Дубай и Ливан, таваните в ресторанта, изрисувани от дизайнера-художник Петя Дикова, допринасят да се потопите в духа на Италия. Кокетен детски кът, обслужван от професионален педагог аниматор, осигурява спокойствие на родителите и неповторими мигове за децата.

С топло отношение, изискано меню и нежна музика, Borghese ristorante в Благоевград е безспорно правилното място, където можете да се насладите на отлично приготвена, вкусна и автентична италианска храна, да посрещнете стилно гости за бизнес вечеря или да отпразнувате с романтична маса за двама специален повод или семейна годишнина.

Очакваме Ви в Borghese ristorante на ул. „Мара Бунева“ 9, Благоевград. Заповядайте! /Струма бг

Добавете Вашия коментар

TOP