Мотористи откриха изгубила се туристка край Коматинските скали

02 Януари 2022 | 21:00
0 коментара
Общество
Мотористи откриха изгубила се туристка край Коматинските скали

Мотористи откриха туристка край Коматинските скали, изгубила се в Рила планина. Транспортираха я до Районното управление на полицията в град Симитли. За изгубилата се гражданка на република Чехия се погрижиха спешните медици на благоевградската болница.

Припомняме, че втори ден добре екипирана туристка се издирва в района на Рилския манастир и парк Рила. Тръгнала от хотел в столицата и след като се изгубила чужденката се свързала по телефона със сина си, на който казала, че среща табели хижа "Македония". Освен това телефона е засечен и от клетка, която е показала за нейното разположение в полите на Рила планина. Най - любопитното е, как туристката се е озовала във Влахина планина, преминала през Главен международен път и река Струма.

Коматинските скали или Коматиница са скални образувания, които се намират на 25 километра над град Симитли във Влахина планина. Те се извисяват над село Брестово. В близост се намира Тросковският манастир „Свети Архангел Михаил“. Коматинските скали са популярна туристическа дестинация и все още не е включен в списъка със защитени територии. Местността предоставя условия за пешеходен туризъм и умерено планинарство, а от върховете на скалите се разкрива красива панорама към околния ландшафт на територията на двете държави.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP