Мотористи от страната и чужбина превзеха балкана на село Крупник в екстремното състезание Екстрийм Ендуро Крупник 2023

26 Ноември 2023 | 11:19
0 коментара
Спорт
Благоевград
Мотористи от страната и чужбина превзеха балкана на село Крупник в екстремното състезание Екстрийм Ендуро Крупник 2023

За трета поредна година премина успешно екстремното спортно състезание Екстрийм Ендуро Крупник 2023, което се проведе под патронажа на община Симитли и огромната подкрепа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Всяка следваща година състезанието набира все повече скорост и разширява територията на своята публичност, това показаха предварителните записвания, като броя на участниците надхвърли над 350 човека.

Любителите на високите скорости на две колела имаха възможност да се състезават при още по-екстремни терени в днешната надпревара.

Целият балкан на село Крупник бе превзет от стотици мотористи от страната и чужбина, които взеха участие и бяха изправени пред много предизвикателства. Въпреки дъждовния ден, това не попречи на състезателите да развият висока скорост и да следват маркировката за достигане на контролите.

Безспорно трасето на третото издание на Екстрийм Ендуро Крупник 2023, изненада всички състезатели. Днес те преминаваха през пътеки с различни екстреми, странични наклони, S-образни изкачвания, дерета с камъни и трудни излизания с минимално каране по горски пътища. Оказа се, че контрола № 6 бе най-трудната за всички състезатели. И всичко това благодарение на целият екип от организатори, които месеци наред подготвят терена.

След края на състезанието, което продължи няколко часа, най – добрите състезатели получиха специални награди, които бяха осигурени от община Симитли.

Екстрийм Ендуро Крупник 2023 премина тази година в две категории, а именно клас „Експерт“ и клас „Стандарт.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов отличи с първото място в клас „Експерт“ състезателят Тихомир Кънов с № 9. Победителя в категорията получи парична награда и купа за постигналия успех.

Всички наградени състезатели също получиха купа за постигналия успех и парична награда. Второ място в клас „Експерт“ бе връчена на състезателя с № 7 Мартин Маринов.

Третото място в клас „Експерт“ спечели Николай Славов с № 10.

В категория клас „Стандарт“ бяха отличени с първо място Атанас Ангелов с № 233, който бе награден от кметът на село Крупник Александър Равначки. Второто място бе за Георги Петров с № 202 и трето място за Шаин Кисьо.

Приз за „Най-млад участник“  бе връчена на Нейтън Димитров с № 267.

За „Най – възрастен участник“ бе избран Асен Величков с № 94. Бяха отличени и двама състезатели в не толкова традиционни призове. Награда в тазгодишното състезание за "Най-големи щети" грабна Калоян Тодоров с № 49.

Имайки предвид терена и 54 километровият маршрут, контрола № 6 бе най-трудната в Екстрийм Ендуро Крупник 2023.Това бе и причина, организаторите да дадат приз за „Не качена контрола № 6“ и да наградят състезателя, който почти бе успял да надвие на контролата, а това е Димитър Цветков с № 6.

 С томбола състезателите получиха още много награди, които бяха осигурени от спонсори на състезание.

Кметът на община Симитли също получи награда, с която организаторите му благодариха за безкрайната подкрепа и за поредна година, събитието да бъде реализирано в такъв голям мащаб.

От своя страна кметът на община Симитли Апостол Апостолов изказа специални благодарности към всички, които се включиха в организацията, също така към органите на реда и спешна медицинска помощ за оказаното съдействие и организацията, която бяха създали с цел обезпечаване реда и сигурността по време на спортната надпревара.

За спомен от организаторите всички участници получиха специални тениски с логото на надпреварата.





















Добавете Вашия коментар

TOP